Ali ste vedeli?

12. 01. 2023

Neželena božična darila in kam z njimi?

Petra M. K.
3 minute

Novo leto poleg novih ciljev, ki smo si jih zadali, pogosto prinese tudi priljubljeno razstrupljanje (detoks). Slednje ni nujno povezano le s čiščenjem telesa, ki smo ga v času praznikov 'razvajali' z raznoraznimi dobrotami. Sem spadajo tudi božična darila, ki smo jih prejeli od družine, prijateljev in poslovnih partnerjev, a nam niso najbolj všeč.

Če spadate v skupino, ki je med prazniki prejela neuporabna darila, na katerih se nabira le prah, ali stvari, ki jih ne uporabljate in ne veste, kaj bi z njimi, vam predstavljamo nekaj nasvetov, ki bodo neželena božična darila 'poslali' na pravo mesto in nekomu polepšali dan.

Ženska ni zadovoljna z božičnim darilom.

Podari dobrodelni organizaciji

Preden neželena božična darila pospravite zadaj v omaro ali odvržete, raje razmislite, kateri dobrodelni organizaciji bi jih lahko podarili. Ljudje imamo namreč različne okuse in potrebe. Poleg tega se je treba zavedati, da okrog nas živi veliko ljudi, ki morda niso prejeli darila, pa si ga zelo želijo.

Za nekoga nepraktično, neuporabno in celo grdo darilo lahko nekomu polepša dan. V Sloveniji imamo veliko dobrodelnih organizacij, zavetišč in begunskih središč, ki bodo veseli pomoči.

Škatla, polna otroških igrač.

S projektom dobrodelna.bolha.com z različnimi dobrodelnimi akcijami že vrsto let osrečujemo socialno ogrožene družine.

Podari naprej in razveseli prijatelja

Ste morda prejeli knjigo, ki jo že imate, čokolado, na katero ste alergični, parfum, ki vam ne ustreza? Zakaj ne bi božičnega darila podarili nekomu, ki ga bo vesel. Razmislite in povprašajte prijatelje. Morda jim nekaj, česar sami ne potrebujete, zelo ustreza.

Včasih pač morajo stvari preprosto zaokrožiti, da 'najdejo' pravega lastnika. :)

Prodaj in zasluži na spletni strani bolha.com

Nakupovanje rabljenih izdelkov postaja vse bolj priljubljeno. Nekateri celo prisegajo na obdarovanje z rabljenimi oblačili, modnimi dodatki, knjigami in gospodinjskimi izdelki. Te najdete na različnih platformah z novimi in rabljenimi izdelki in v vintage trgovinah, kjer boste zlahka našli unikatna darila.

Bolha.com ponuja širok nabor različnih kategorij, ki dajejo možnost, da izbrani izdelek najlažje umestite in prodate ter s tem nekaj zaslužite.

Podarim na spletni strani bolha.com

Če ne želite prodajati in bi stvari radi podarili, lahko to storite na spletni strani bolha.com/podarim. Nabor kategorij je pester in omogoča enostavno umeščanje izdelkov.

Vsekakor prostor, kjer se bo zagotovo našel nekdo, ki bo vašega božičnega darila zelo vesel.

Darila za otroke v vrtcih in šolah

Otroci so posebna skupina, ki se resnično veseli prazničnega decembra in vseh daril, ki jih ta veseli mesec prinese s seboj. Ko se na kup naberejo darila staršev, dedkov in babic, stricev in tet, se hitro zgodi, da je vsega preveč.

Otroci se v razredu igrajo z lesenimi kockami.

Vrtci in šole bodo veseli vseh daril za otroke: družabnih iger, knjig, papirja, barvic in različnih materialov za ustvarjanje. Morda v naselju, kjer živite, poznate otroke iz socialno ogroženih družin. Razveselite jih z malo pozornostjo, ki jim bo polepšala vsakdan.

Recikliranje daril

Recikliranje oblačil.

Kaj pa recikliranje daril? Nekatere trgovine s hitro modo ponujajo recikliranje oblačil in obutve. Če vas je pod božično smreko čakal pulover, ki vam je prevelik ali vam ne ustreza barva, še manj model, ga lahko odnesete v najbližjo trgovino, kjer boste za njegovo vrednost prejeli bon in si kupili nekaj, kar vam je všeč.

 

Verjamemo, da smo podali nekaj idej, ki vas bodo rešile zagate z neželenimi darili. Decembrsko brezglavo nakupovanje včasih resnično postreže z 'navlako'. Zato je bolje, da nakupujemo preudarno in se resnično poglobimo v želje in konjičke tistih, ki jih obdarujemo. Tako bo lažje in bomo darila z veseljem obdržali zase.

Ne pozabite na spletno stran bolha.com, kjer lahko najdete, podarite in prodate vse, kar si zamislite! :)