Za toplejšo in prijetnejšo jesen mariborskih starostnikov

Hladni jesenski in zimski meseci so za preštevilne starostnike zaradi višjih stroškov še posebej težki. Prispevek k njihovi lepši, toplejši in mirnejši jeseni je dodala čudovita akcija spletnega portala bolha.com “Podarjamo 100.000 centov za 100.000 všečkov”, v okviru katere so uporabniki namenili sredstva mariborskemu društvu UP-ornik.

Društvo UP-ornik bo s prejeto donacijo, ki so jim jo predstavniki iz bolha.com v imenu uporabnikov simbolično predali na sedežu društva UP-ornik v Mariboru, obogatilo srčno akcijo Polepšajmo jesen starostnikom. V okviru te akcije društvo že drugo leto zapored tekom pomladi in poletja zbira sredstva, s katerimi v hladnih mesecih starostnikom iz Maribora in okolice plačajo stroške ogrevanja in nekatere druge nujne račune.

Delujejo popolnoma transparentno

“Zelo sem bil presenečen, ko so uporabniki bolha.com med številnimi dobrodelnimi organizacijami, ki v Sloveniji delajo prave čudeže, za donacijo izbrali ravno nas. Smo le majhna organizacija. Očitno nam ljudje zaupajo, kar danes ni enostavno. Res sledimo temu, da delujemo popolnoma transparento,” je povedal predstavnik društva UP-ornik Boris Krabonja. Organizacija namreč redno in dosledno objavlja imena donatorjev, višino doniranih sredstev in prejemnike donacij.

Akcijo “Podarjamo 100.000 centov za 100.000 všečkov” so pri bolha.com organizirali na družbenem omrežju Facebook ob mejniku 100.000 všečkov. “Uporabniki so sprva izbrali tri društva, nato med njimi izglasovali prejemnika donacije, mariborsko društvo UP-ornik. Veseli nas, da bo denar šel za tako lep namen, kot je lajšanje stisk upokojencev,” je povedal Uroš Žajdela iz bolha.com.

Ne le za račune, tudi za veselje

Akciji Polepšajmo jesen starostnikom sta se letos pridružili še dve dobrodelni organizaciji, Državljani sveta in Slovenska filantropija. S skupnimi močmi bodo skušali poskrbeti ne le račune upokojencev, temveč tudi za njihovo veselje. “Zdaj, ko smo v tej akciji skupaj, je naš cilj, da ne bi skrbeli le za hrano in ogrevanje, ampak tudi za obisk frizerjev, gledališč. Za tisto, kar polepša življenje. Z akcijo smo sicer v lanskem letu bistveno zmanjšali število groženj za deložacijo,” je povedal Boris Karabonja.

Pomoč za 46 upokojencev v najbolj kritičnih situacijah

Letos bodo z akcijo priskočili na pomoč 46 upokojencem, ki so v najbolj kritičnih situacijah. Izračunali so, da bi za pokritje njihovih ključnih računov od novembra do marca potrebovali 21.000 evrov.  “Rad bi povedal še, da 1000 evrov, kolikor so nam jih namenili uporabniki bolha.com, nikakor ni majhen znesek. To je zelo veliko in velik prispevek k cilju, tako za starostnike kot za nas kot organizacijo,” je še povedal Boris Krabonja.

Z izpostavljanjem oglasov na bolha.com do pomoči za družine v finančnih stiskah

Lepih namenov portala bolha.com pa s tem nikakor ni konec. bolha.com odslej 10 odstotkov od vsakega izpostavljenega oglasa nameni v dobrodelne namene. Pri tem sodelujejo z Zvezo prijateljev mladine Lj-Moste, ki jim mesečno sporoči informacije o pomoči potrebnih družinah in otrocih. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani http://dobrodelna.bolha.com/.

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

Wings for Life World Run: Uradni tek se vrača v Ljubljano 8. maja

Dolgega čakanja je konec. Po štirih letih se v Ljubljano vrača uradni tek globalnega dobrodelnega tekmovanja Wings for Life World Run. Poleg Slovenije bo uradne teke tokrat gostilo še sedem držav, povsod po svetu pa bo spet mogoče sodelovati tudi v lastni režiji, s pomočjo mobilne aplikacije.
Preberi več

Juhuhu, pomlad in pust sta tu!

Pomlad in pust sta pred vrati! Na bolha.com vas čaka pestra izbira pustnih kostumov za otroke in odrasle. Pokukajte in najdite tistega, ki vam je všeč!
Preberi več

bolha.com na Pikinem festivalu

Prijetno druženje s Piko Nogavičko! Velenje je ob 30-letnici Pikinega festivala zažarelo v najbolj pisanih barvah otroškega veselja,…
Preberi več

V izdelavi je prvi bolhabox!

Podpis pogodbe o poslovnem sodelovanju projekta “bolhabox” v partnerstvu Bolha.com, zavodom KNOF ter butikom ponovne uporabe v Krškem.…