»Psst, a imate kaj za pusta hrusta?« Vprašanje, ki ga bodo te dni najpogosteje zastavljali otroci, zvonili in se hihitali po stopniščih blokov ter pridno nabirali sladkarije.

Praznovanja pusta se veselimo vsi, saj imamo le nekaj dni v letu priložnost, da si brez sramu »prelevimo« v svoje najljubše junake, nadenemo pustne maske in se enostavno zabavamo.

In kdaj pravzaprav je pust 2022? Pust namreč vsako leto pade na različne datume, saj je vezan na veliko noč. Letos se bomo v maškare našemili na pustni torek, to je 1. marca 2022. Tisti najbolj neučakani pa bodo rajali lahko že na pustno soboto in nedeljo – 26. in 27. februarja.

In ne pozabite, da soobvezen del pustne maske tudi  pustni krofi!

Pogled na razigrano družino, ki uživa v družinskem pustnem kostumu.

Pustni kostumi za odrasle – na bolha.com!

V nadaljevanju vam predstavljamo TOP 7 idej za otroške pustne maske, ki jih z malo domišljije lahko izdelate kar doma.

Pustni kostumi: TOP 7 idej za dekleta in fanta

Pustni kostumi so del vsakega pustnega rajanja in jih danes najdete že v vsaki dobro založeni trgovini. Da bi se izognili nepotrebnemu zapravljanju, lahko za začetek pobrskate po domači omari, povprašate prijatelje ali pokukate na bolha.com, kjer vas čaka res pestra izbira novih in rabljenih pustnih kostumov za otroke in odrasle.

Za tiste najbolj enostavne in po svoje klasične pustne maske potrebujete le malo domišljije, par spretnih rok in primerno obrazno poslikavo. Izdelava pustne maske je vsekakor dogodek, pri katerem bo uživala celotna družina. Smeh, dobra volja in navdušenje predvsem najmlajših družinskih članov, vam tako ne uide.

Skupinski pustni kostum Indijanci je primeren za dekleta in fante.

Pustni kostumi za otroke – na bolha.com!

Princeska Elza in Ana iz risanke Ledeno kraljestvo (Frozen)

Junakinji iz risanke, sta dodobra obnoreli svet, zato še vedno veljata za eno izmed top izbir pustnega kostuma zadnjih let. Vse, kar potrebujete, je: krona, dolga obleka (svetlo modre barve) in nežno poslikavo obraza. Ne pozabite na stare čipkaste zavese, ki rešijo marsikatero zagato.  

Pikapolonica

Zelo enostavna pustna maska, ki jo otroci radi izberejo za maškare. Potrebujete dolge črne pajkice, dolgo rdečo majico, na katero narišete črne pike in krila. Obraz poslikate s pikami in dodate črno baretko.

Morska deklica

Med dekleti princesk in morskih deklic nikoli ni dovolj! Obleko lahko sešijete iz starih čipkastih zaves, dodate svetlečo krono in poslikate obraz s pastelnimi barvami in bleščicami.

Spiderman

Enostavna rešitev, če nadete črne pajkice in puli ter črno plavalno kapo. Obraz pa poslikate s pajkovo mrežo.

Batman

Potrebuje oprijeta črna oblačila, dres iz elastina in črno ogrinjalo. Pomembna je obrazna maska, katere model najdete na spletu in ga enostavno preslikate nam obraz.

Tačke na patrulji

Če se dekleta navdušujejo nad Ana in Elzo, fantje radi gledajo risanko Tačke na patrulji. Pasje junake, ki rešujejo svet, boste pričarali z barvnim izborom kap in uniform, ki so značilne za vsakega junaka posebej.

Indijanec

Kostum lahko izdelate iz jute in starih pisanih rut. Z malo domišljije tudi perjanico, ki je lahko narejena iz barvanega papirja. Ne pozabite na pisane črte na obrazu in kakšno sulico!

In da ne bo pomote! Pustno rajanje seveda ni namenjeno le najmlajšim. Nad njim se navdušujejo tudi odrasli, ki z obiskom družinskih pustnih karnevalov in tematskih zabav tudi sami pridejo na svoj račun. In ker pust ne bi bil pust brez slastnega pustnega krofa, ne pozabite na to slastno pregreho in jo kupite na zalogo! Te dni gredo namreč za med. 🙂

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

10 nasvetov, kako doma varčevati z energijo

Predstavljamo vam 10 preprostih dejanj, ki jih lahko vključite v svoj vsakdan in s tem vplivate na manjšo porabo energije, prihranite nekaj denarja pri računih za elektriko in kot posameznik začnete spreminjati planet na bolje.
Preberi več

Nova storitev za zmenke: Skočite v ljubezen z bolha.com

Raziskave so pokazale, da se med seboj lepo povezujemo ljudje s podobnimi nakupovalnimi navadami. Tako vas v najnovejši storitvi povežemo s tistimi, s katerimi se ujemate po tem. kaj največkrat kupujete, kaj iščete, česa se želite znebiti in kaj si želite imeti na bolha.com.