Izboljšajte svoje možnosti turbo uspešne prodaje! Vse se začne pri fotografiji, zato si preberite naše nasvete in poskrbite, da bo tudi vaša objava karseda vizualno privlačna.

 

Vsak lahko ujame lepo fotografijo. Se vam to zdi nemogoče in težko? Naj vam ne bo. Dandanes imajo vsi pametni telefoni dobro kamero, ki vam je na dosego, kadarkoli se vam ljubi. Le z nekaj triki lahko ustvarite vrhunsko fotografijo, ki bo prava vaba za potencialne kupce, kar se bo odražalo na hitri prodaji vaših izdelkov. Konec je z zlajnanimi vprašanji »Zakaj se mi nič ne prodaaaa?«.

 

Izkoristite svetlobo

Izdelke vedno fotografirajte na dnevni svetlobi, saj bodo le tako pokazali svoj pravi sijaj. V kolikor boste fotografijo ujeli v prostoru z umetno svetlobo, bo spremenila svoj ton v malenkost rumenega ali preveč temnega. Ne bojte se aplikacij, s katerimi lahko uredite fotografijo in jo osvetlite, pa vendar pazite, da boste vključili mero zdravega razuma. Ne želite si, namreč, da vaša slika izgleda popolnoma nerealna, kajne?

Ozadje naj bo umirjeno

Pogosta napaka, ki jo zagrešijo uporabniki spletnih trgovin, je, da izdelek postavijo pred živo ozadje. Na ta način pozornost preusmerijo na ozadje in ne na tisto, kar je pred njim. Bela oz. nevtralna stena bo veliko bolje prispevala k sami kakovosti fotografije, saj bo objekt na njej prevladal in kupec se bo osredotočil samo nanj.

Od blizu

Objekt, ki ga želite prodati, naj bo fokus. Naj zavzame večino prostora na fotografiji. Ne dovolite, da kupcem pozornost ukradejo izdelki ob njem, ki zanj sploh niso relevantni. V kolikor ima vaš objekt več podrobnosti, ki jih kupci morajo videti, ujemite sliko iz bližjega kota in poskrbite, da vse ornamente, ki jih zajema predmet, tudi pokažete.

Kaj pa ostrina?

Fotografija naj bo ostra, še preden jo objavite. Medle, meglene in nejasne slike v kupcu ne zbudijo interesa.

Fotografirajte z več zornih kotov

Bodite svobodni pri zajemanju fotografije z več zornih kotov. Saj se namreč zavedate, da frontalna slika ni vedno najboljša opcija, kajne? S fotografijami z več kotov boste poskrbeli, da bodo na objektu vidne vse podrobnosti, kar bo izredno zanimivo za prav vsakega kupca. Postavite se v njegovo vlogo in pomislite, kaj bi vas zanimalo na izdelku, preden bi se odločili za nakup.

Navdušite kupca

Če imate možnost, fotografirajte izdelek v njegovem »naravnem habitatu«. V kolikor prodajate športno uro, je, seveda, pomembno, da bodočemu kupcu pokažete, kako ura na zapestju izgleda. Prodajate smuči? Postavite jih pokončno na snežno strmino in jim pustite, da očarajo same.

Preizkusite se že zdaj in postanite kralj spletnega mesta bolha.com.

 

Želite, pridobiti še več ogledov vašega oglasa? Uporabite izpostavitev Skok na vrh.