Modna industrija je drugi največji onesnaževalec okolja, takoj za naftno industrijo. Potrošniki se vse bolj zavedajo škodljivih vplivov modne industrije na okolje, zato se je razvil globalni trend »zelene mode«. O tem tudi ozavešča bolha.com, hkrati pa skušamo spodbuditi Slovence k sprejemanju trajnostnih odločitev.

Ob Mednarodnem dnevu oblačil iz druge roke (»Second hand wardrobe day«), ki ga obeležujemo 25. avgusta, smo pripravili nagradno igro preko katere se potegujete za brezplačno mesečno izpostavitev vašega oglasa.

Kako sodelujete?

  1. Pojdite na bolha.com uradni Facebook profil.
  2. V komentar objave napišite pravilni odgovor na nagradno vprašanje.
  3. Sodelujte v žrebu za nagrado.

Splošni pogoji nagradne igre

13 milijonov ton zavrženih oblačil na leto in veliko onesnaženje okolja

Obstajajo dobri razlogi za iskanje alternativ kupovanju novih oblačil − proizvodnja tekstila naj bi v ozračje vsako leto sprostila 1,2 milijarde ton toplogrednih plinov, modna industrija pa je odgovorna za 10 odstotkov vseh emisij toplogrednih plinov. Vsako leto modna industrija porabi tudi 93 milijard kubičnih metrov vode – dovolj, da bi zadostili letni porabi vode za 5 milijonov prebivalcev. Pri izdelavi enega para novih jeans hlač potrebujemo kar 3781 litrov vode, za eno bombažno majico pa 2700 litrov vode. Zgolj za pridelavo enega kilograma bombaža potrebujemo več kot 170 litrov vode.

Naj oblačila iz druge roke
trajnostno krožijo med nami!

Za to da bi v prihodnje pridelali manj odpadkov in ravnali bolj trajnostno, lahko veliko naredi prav vsak izmed nas. V letu 2020 smo na bolha.com objavili 7274 oglasov rabljenih jeans hlač. V primeru, da so bile vse hlače tudi prodane, smo prihranili več kot 27 milijonov litrov vode, tolikšno količino vode spije 25114 ljudi v svojem življenju. Trenutno najdete na bolha.com okoli 77000 aktivnih oglasov v kategoriji Oblačila. S prodajo ali nakupom rabljenih oblačil ravnamo prijazno do okolja in vašega žepa.

Preverite sami!

Mamice na bolha.com prodajo ali podarijo več kot 32.000 kosov otroških oblačil. Otroci hitro rastejo in zato potrebujejo različne velikosti oblačil in obutve v zelo kratkem času. S kroženjem oblačil z ugodno ceno lahko vedno pridete do tistega, kar vaš otrok potrebuje v določenem obdobju. Zakaj bi kupovali novo, če pa vse takoj prerastejo?

Kupujte trajnostno.

“Zelena moda”

25. avgust je idealni dan, da podarite ali prodate oblačila, ki jih ne potrebujete več. S tem pripomorete k pametnejši potrošnji, ohranitvi okolja in lepšemu svetu, obenem pa osrečite novega lastnika modnega kosa. Nekaj, kar vam ne služi več, je lahko za nekoga drugega natančno to, kar potrebuje.

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

10 nasvetov, kako doma varčevati z energijo

Predstavljamo vam 10 preprostih dejanj, ki jih lahko vključite v svoj vsakdan in s tem vplivate na manjšo porabo energije, prihranite nekaj denarja pri računih za elektriko in kot posameznik začnete spreminjati planet na bolje.
Preberi več

Nova storitev za zmenke: Skočite v ljubezen z bolha.com

Raziskave so pokazale, da se med seboj lepo povezujemo ljudje s podobnimi nakupovalnimi navadami. Tako vas v najnovejši storitvi povežemo s tistimi, s katerimi se ujemate po tem. kaj največkrat kupujete, kaj iščete, česa se želite znebiti in kaj si želite imeti na bolha.com.