Novopečeni starši se srečajo z velikimi spremembami v svojem vsakdanu, zato je zelo pomembno, da v obilici vseh novih izzivov najdejo čas za športne aktivnosti in se tako vsaj malo razbremenijo. Kako si je v vlogi novopečenega starša čas za športne aktivnosti vzel naš Jure?

Kot pomemben člen prodajnega oddelka na bolha.com se Jure dnevno srečuje z izzivi, zato je še kako pomembno, da si po službi najde čas za sprostitev. Jure je ponosen mladi očka, ki obožuje vsakodnevno igranje s svojima otrokoma. Mera energije, ki jo oddaja vsem okoli njega, je ekstremno pozitivna in izredno nalezljiva. Kljub energični naravi ugotavlja, da je organizacija športnih aktivnosti v prostem času, odkar se je njegova družina razširila, postala pravi izziv.                    

Na morju kar nekako gre …

Jure je ljubitelj poletja, zato že komaj čaka, da bo odpotoval na morje in prvič letos skočil v vodo. Verjamemo, da bo kot dežurni zabavljač z veseljem učil svojega sina tudi drugih morskih vragolij, ki jih v enem tednu dopustovanja kar nikakor ne zmanjka.

Uživa na dopustu, saj si tam prosti čas z lahkoto organizira z aktivnostmi, ki mu mrgolijo po glavi. Izzivi nastanejo ob povratku domov, kjer ga poleg družinskega življenja čakajo tudi služba in ostale vsakodnevne obveznosti, ki mu kratijo čas.

… doma pa si je potrebno svoj prosti čas dodobra organizirati.

Redna športna aktivnost blagodejno vpliva ne le na fizično počutje, temveč tudi na mentalno. Ne glede na to, koliko časa vam na dan ukradejo vsakodnevni opravki, je pomembno, da zdravje ohranjate s športom in miganjem.

Zaradi obveznosti marsikdo športno udejstvovanje postavlja na stranski tir, saj je po njegovem prepričanju vse ostalo veliko bolj pomembno in prioritetno. A čas je, da začnete šport dojemati kot pomemben del vašega vsakdana.

Kako si organizirati dan, ko tretjino zaseda služba?

Dan si organizirajte tako, da boste svojo športno rutino uvedli v jutranje ure. Hja, sliši se mučno. Naj dvigne roko tista peščica ljudi, ki z veseljem vstaja eno uro prej za to, da bi telovadila. Tisti, ki ste svojo roko sramežljivo stiskali k telesu, pa berite naprej.

Jutranja telovadba pospeši metabolizem
Ker so vaši popoldnevi najverjetneje velikokrat izredno hektični, je jutranji mir idealna rešitev, da začnete dan s športom. Pričnite z malimi zmagami, ki vas bodo motivirale. Ni potrebe, da tako zaspani telovadite eno uro ali več – dovolj je, da si vzamete 10-15 minut časa za gibanje, a to naj bo konstantno in dosledno.

Tudi v službi poskrbite, da se boste gibali več

Namesto, da sodelavcem pošljete še eno leno elektronsko sporočilo, se raje večkrat sprehodite do njih. Koš za smeti si nastavite na drugi konec pisarne, da boste vedno primorani narediti par korakov več, kot bi jih po navadi. Večurno sedenje povzroča bolečine v vratu in hrbtenici, zato se potrudite, da se boste med delom večkrat raztegnili in tako spomnili vaše mišice, da ste še vedno aktivni.

Če ste po naravi nočni ptič in vam jutranja vadba res ne uspe, se potrudite in telovadite takoj po službi. Pomembno je, da se ne ulenite in se ob prihodu domov takoj preoblečete v športna oblačila ter začnete z miganjem. Gibanje bo tako sprostilo napetost in izboljšalo kvaliteto vašega spanca.

Pomembno je, da v vsaki aktivnosti uživate
Ne skrbite, četudi se vam bo sprva takšno dejanje zdelo nesmiselno in mučno, si lahko zaupate, da ga boste sčasoma vzljubili. Začetki so namreč vedno težki, ne le pri telovadbi, zato je pomembna vztrajnost in močna volja.

Kako si pa Jure organizira svoj prosti čas?

Odkar se je Juretu pridružil mlajši družinski član, je usklajevanje in načrtovanje fizičnih aktivnosti postalo ključnega pomena.

S pomočjo metode za planiranje časa tako uspe v svoj urnik dvakrat tedensko vključiti fitnes vadbo z optimiziranim programom. Z njo poskrbi za moč in učvrstitev. Poleg tega dva dni na teden izkoristi za znojenje na gorskem kolesu ali za tek po naravi v večernih urah, s čimer dobro prevetri svoja pljuča.

Tudi pot v službo ni dolgočasna, kar se za adrenalinskega človeka, seveda, spodobi. Redno uporablja električni skiro, ki mu skupaj z vetrom mrši lase. Z dobro organizacijo svojega vsakdana mu uspe v svoje dneve vključiti tudi druženje s prijatelji ob pivu ali slastnem burgerju, kar mu služi kot nagrada za uspešen teden.

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

Wings for Life World Run: Uradni tek se vrača v Ljubljano 8. maja

Dolgega čakanja je konec. Po štirih letih se v Ljubljano vrača uradni tek globalnega dobrodelnega tekmovanja Wings for Life World Run. Poleg Slovenije bo uradne teke tokrat gostilo še sedem držav, povsod po svetu pa bo spet mogoče sodelovati tudi v lastni režiji, s pomočjo mobilne aplikacije.
Preberi več

(P)ostanite aktivni z bolha.com

Aktiven življenjski slog nas ohranja zdrave in zadovoljne, ob tem pa skrbi, da se v svojem telesu počutimo…