Življenje je prekratko, da bi ga preživljali samo na poti v službo in na delovnem mestu. Vzemite si čas za svojega otroka in počnite z njim zabavne stvari.

Preden se boste dvakrat obrnili, boste dojeli, da je otrok že odrasel, vi pa ste dolga leta svoj čas porabljali za kariero. Kako po napornem delovnem dnevu najti energijo za kričeče podmladke, polne energije in hvaležnih nasmeškov? Z zabavo. Preberite si spodnje predloge, s katerimi lahko motivirate tako sebe, kot otroka, da bo vaš skupen prosti čas zabaven in kvaliteten.

  • Pojdite na sprehode v pižami

Pred spanjem ima marsikateri starš težave s podivjanimi »mulci«, ki se nikakor ne morejo umiriti in leči v posteljo. V kolikor vam vreme omogoča, jim umijte zobe in obraz, oblecite pižamo in pojdite … ven. Položite jih v voziček ali na otroški skiro, brez prigrizkov se odpravite na zrak in opravite nekajminutno pohajkovanje po okolici. Ko se boste vrnili domov, bodo otroci pomirjeni in pripravljeni na spanje.

Mogoče pa vaš otrok potrebuje pižamo, ki bo namenjena samo nočnim sprehodom?

  • Zabavajte se v kuhinji

Večerjanje z družino je že samo po sebi zabaven dogodek, še bolj izpolnjujoče pa bo, če vam bo pri tem pomagal tudi otrok. Spremenite svojo kuhinjo v sushi restavracijo ali v italijanski bistro, otroku pa postavite DIY kuhinjico, v kateri bo packal po svoje.

Kako pripraviti DIY otroško kuhinjo?

Potrebujete lesene deske, orodje in barve, vse ostalo pa prepustite vaši ter otrokovi domišljiji. Pipa je lahko ukrivljena cev, korito prazna skleda za solato, gumbi na štedilniku ročaji vrat omare, pečica stara šipa … Ne pozabite na pisane barve in zabavo.

  • Popravljajte skupaj

Nikoli ne zamenjajte gume, barvajte ograje ali menjajte filtrov brez otrok. Popravljanje že dotrajanih delov vašega doma ali avtomobila je super priložnost za druženje in zabavo. Dovolite jim, da vas opazujejo in se učijo. V roke jim dajte svetilko in orodje, s katerim se ne morejo poškodovati, ter jim razlagajte, kaj počnete. Videli boste, da vas bodo požirali z največjim zanimanjem.

  • Igrajte njihove igre

Če se odločite, da boste v svoj dom prinesli konzole in igre, se jih raje naučite igrati, kajti otroci so strokovnjaki v tem. Najprej vam bodo sprašili »rit«, pa kakorkoli bi že vadili in se trudili, kasneje pa se boste smejali dogodivščinam in vašim nerodnim potezam, ki ste jih storili medtem, ko ste skušali pobegniti otrokovim virtualnim napadom.

Preverite, kaj vam manjka do zabavnega igričarskega dne.

  • Fotografirajte se

Samo poskušajte se spomniti, kdaj ste se nazadnje z otrokom pačili v kamero in se smejali neuspelim poskusom poziranja? Bodisi s fotoaparatom ali telefonom, skupno fotografiranje iz samega dolgčasa, ki to ni, je vedno zabavno. Naj dnevni selfie postane vaša rutina, fotografije pa simpatičen spomin na malega paglavca, ki bo še prehitro zrasel.

S čim raje fotografirate – s telefonom ali s fotoaparatom? Oboje lahko za domače namene najdete na bolha.com, za instant spomine pa uporabite polaroidni fotoaparat ali tiskalnik za printanje fotografij neposredno iz telefona.

  • Telovadite skupaj

Četudi vaši otroci ne dojemajo tega tako, je športanje in skupno miganje eno od najkvalitetnejših načinov preživljanja prostega časa skupaj. Poleg tega, da je takšno druženje zdravo, je hkrati tudi zabavno, saj lahko telovadite tudi z žogo in izvajate šport, ki je vašemu otroku najljubši.

Preverite otroška oblačila za prosti čas

Ne pozabite – čez nekaj let vam bo žal samo tistih stvari, ki jih v življenju niste naredili.

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

10 nasvetov, kako doma varčevati z energijo

Predstavljamo vam 10 preprostih dejanj, ki jih lahko vključite v svoj vsakdan in s tem vplivate na manjšo porabo energije, prihranite nekaj denarja pri računih za elektriko in kot posameznik začnete spreminjati planet na bolje.
Preberi več

Nova storitev za zmenke: Skočite v ljubezen z bolha.com

Raziskave so pokazale, da se med seboj lepo povezujemo ljudje s podobnimi nakupovalnimi navadami. Tako vas v najnovejši storitvi povežemo s tistimi, s katerimi se ujemate po tem. kaj največkrat kupujete, kaj iščete, česa se želite znebiti in kaj si želite imeti na bolha.com.