Končuje se šolsko leto, večina staršev pa že vneto razmišlja, kako bo svojemu otroku nabrala šolske potrebščine za uspešen septembrski skok v novo. Peresnica, učbeniki, nahrbtnik, zvezki, svinčniki, flomastri in še marsikaj polnijo seznam, ki ga bo šola od vašega otroka zahtevala z novim šolskim letom.

Da bi bilo nakupovanje karseda enostavno in čim manj stresno, si starši želijo šolskih potrebščin čim bolj cenovno ugodno. Če je že šola stresna, naj ne bo še izbiranje šolskih potrebščin!

Katero šolsko torbo izbrati: nahrbtnik ali torbo na kolesih?

Vsebina šolske torbe ne bi smela presegati 10 % otrokove teže. Če je težja, strokovnjaki toplo priporočajo izbiro torbe na kolesih. Tudi sicer obstaja kar nekaj stvari, na katere moramo biti pozorni – šolska torba bi namreč morala ustrezati starosti, telesni gradnji in potrebam vašega otroka.

Otroci v šolo nosijo različne oblike šolskih torb in nahrbtnikov.
Izberite primerno solsko torbo.

Šolska torba za predšolske otroke naj bi bila čim bolj enostavna, s čim manj žepi in vodoodporna. Nahrbtnik naj bi bil ravno take velikosti, da lahko zadrži malico, majhno brisačko in najljubšo igračko vašega malčka. Če predšolarček potrebuje kaj več kot to, svetujemo izbiro torbe na kolesih.

Šolska torba za prvo triado naj ne bo prevelika, kljub temu da šolar potrebuje več stvari. Prevelika šolska torba namreč obremenjuje hrbet, vrat in medenico vašega otroka, zato nikar ne varčujte na ta način. Naramnice naj bodo oblazinjene, široke in ustrezno prilagojene, glede na njegovo višino. Otroka opozorite, naj torbe ne nosi le na eni naramnici, saj lahko to privede tudi do poškodb ramenskega obroča. V tem obdobju bodo šolarčki že potrebovali predeljeno torbo s predalčki za boljšo organizacijo svojih potrebščin.

bolha.com svetuje: Težje stvari svojemu šolarčku pospravite bližje delu, ki se naslanja na hrbet. Tako mu omogočite bolj okretno gibanje.

Šolska torba za višje razrede osnovnih šol pogosto nosi konkretno težjo vsebino kot je omenjenih 10 % otrokove teže. Zato najraje priporočamo šolsko torbo na kolesih. Staršem svetujemo, da v tem obdobju odraščanja šolsko torbo izberete tudi glede na otrokove želje, saj jim pogosto postane videz veliko bolj pomemben.

Izberite najbolj primerno šolsko torbo na bolha.com. V največji spletni p(r)odajalni pobrskajte za rabljeno ali novo:

  • šolsko torbo oblikovano posebej za prvo triado: od 10 EUR dalje,
  • priročno torbo na kolesih: od 8 EUR dalje,
  • nahrbtnik priznanih blagovnih znamk: od 20 EUR dalje,
  • šolsko torbo z motivi risanih junakov: od 10 EUR dalje.

Poiščite šolski nahrbtnik ali torbo na kolesih za svojega šolarja.

Prijazno do okolja in vašega žepa

Če ste bili do sedaj navajeni kolebati med dvema opcijama – si privoščiti družinski izlet ali nakupiti svojemu otroku šolske potrebščine po meri – naj vas to letos ne skrbi. Prednost nakupovanja na portalu bolha.com je v tem, da na njem najdete pestro paleto dobro ohranjenih in cenovno ugodnih izdelkov, ki ne bodo tako opazno stanjšali vaše denarnice.

Poiščite šolske potrebščine za vsak žep.

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

10 nasvetov, kako doma varčevati z energijo

Predstavljamo vam 10 preprostih dejanj, ki jih lahko vključite v svoj vsakdan in s tem vplivate na manjšo porabo energije, prihranite nekaj denarja pri računih za elektriko in kot posameznik začnete spreminjati planet na bolje.
Preberi več

Nova storitev za zmenke: Skočite v ljubezen z bolha.com

Raziskave so pokazale, da se med seboj lepo povezujemo ljudje s podobnimi nakupovalnimi navadami. Tako vas v najnovejši storitvi povežemo s tistimi, s katerimi se ujemate po tem. kaj največkrat kupujete, kaj iščete, česa se želite znebiti in kaj si želite imeti na bolha.com.