Šport in rekreacija

03. 08. 2020

Aktivne poletne počitnice Roberta Kranjca

Ekipa bolha.com
3 min

Robert Kranjec, naš nekdanji smučarski skakalec in svetovni prvak, se je letos z družino že januarja odločil, da bodo dopustovali v Sloveniji. Kam so se in se še bodo odpravili, in katere kotičke vedno priporoča svojim prijateljem iz tujine? Preverite.

Robert Kranjec na raftingu.

Robert Kranjec je ambasador našega projekta Aktivni z bolha.com, s katerim vas spodbujamo k aktivnemu preživljanju prostega časa in hkrati k uporabi okolju prijazne rabljene športne opreme. Z veseljem nam je odgovoril na nekaj radovednih vprašanj o njegovem letošnjem dopustu v Sloveniji, ki ga preživlja v svojem slogu – na aktiven način.

bolha.com: Kam ste se letos opravili na dopust?
Robert Kranjec: Letos smo se že januarja odločili, da bomo poleti dopustovali zgolj v Sloveniji, in sicer v obliki podaljšanih vikendov. Pred tednom dni smo se vrnili iz Rečice ob Savinji, natančneje Kampa Menina, sledita pa še dva krajša podaljšana vikenda, oba v Goriških brdih. Slovenija ima neverjetno lepo, barvito in čisto naravo, ki jo najraje opazujem, ko se vozim s kolesom ali pa ko z družino obiščem hribe.

bolha.com: Ko ste dopustovali ob Savinji, ste se odločili tudi za raftanje. Kako bi opisali izkušnjo? So vas kaj bolele roke od veslanja? :) Kako je bil spust všeč Piki?
Robert Kranjec: Raftanje mi je na splošno zelo všeč, saj zna biti kar precej adrenalinsko. Po Savinji smo se spustili prvič. Špela in Pika sta bili v raftu, sam pa sem se spustil s kanujem. Vsi trije smo zelo uživali. Za Piko je bil to prvi spust in pravi, da bi ga z veseljem ponovila. Glede na to, da že dolgo nisem veslal, sem roke dan po spustu kar precej čutil.

bolha.com: Kateri so sicer vaši najljubši vodni športi? Bi se morda kakšnega še radi naučili ali ga preizkusili?
Robert Kranjec: Moj najljubši vodni šport je potapljanje. Glede na to, da imam zelo rad šport, bi rad preizkusil prav vsakega.

bolha.com: Nam zaupate, kdaj ste se naučili plavati in kdo je naučil plavati Piko?
Robert Kranjec: Plavati me je naučil stric Franjo, ko sem bil star ravno toliko kot Pika, tri leta. Pike sicer nisem naučil plavati sam, ker ni želela poslušati. Naučila jo je neka deklica iz Anglije, ko smo bili v Indoneziji.

bolha.com: Imate sicer kakšen kotiček v Sloveniji ob vodi še posebej radi? Vas nanj veže kakšen posebej lep ali zabaven spomin?
Robert Kranjec: Zelo rad imam Tolmin. Z ženo se vsako leto z veseljem udeleživa festivalov, kot so Overjam, Metaldays in Punk Rock Holiday. Tam se srečamo in družimo s prijatelji, ki v času festivalov pridejo iz Indonezije.

bolha.com: Se vam zdi, da ima Slovenija v primerjavi z drugimi državami veliko ponuditi, kar se tiče vodnih in drugih pustolovščin? Kam bi peljali prijatelje iz tujine?
Robert Kranjec: Glede na velikost naše prelepe Slovenije mislim, da lahko ponudi ogromno pustolovščin – tako vodnih kot pohodnih, kulinaričnih ... Prijateljem iz tujine vedno predlagam raftanje po Soči, Ljubljano ter Planico. :)

bolha.com: Projekt Aktivni z bolha.com, katere ambasador ste, nas spodbuja tudi k ohranjanju lepe narave, in sicer tako, da se odločamo za nakup rabljene športne opreme? Imate tudi vi doma kaj rabljenega z bolha.com, kar vam je v veselje to poletje?
Robert Kranjec: Trenutno rabljene opreme nimam, saj si na počitnicah opremo najraje izposodim. Vsekakor pa bi ohranjeno sezonsko športno opremo poiskal na bolha.com.