bolha.com svetuje

16. 09. 2020

Nasveti Roberta Kranjca za jesensko vadbo doma

Ekipa bolha.com
3 min

Jesen trka na vrata, poslovili se bomo od toplih dni brez dežja in se pogosteje umikali v notranjost toplega doma. A ni razloga, da bi vas to odvrnilo od aktivnega življenjskega sloga, vadimo lahko tudi doma. Naš nekdanji smučarski skakalec in svetovni prvak Robert Kranjec je za bolha.com povedal, kako in s čim vadi doma ter nam pripravil nekaj uporabnih napotkov.

Robert Kranjec hodi po slack linu.

Robert Kranjec se kot nekdanji smučarski skakalec in svetovni prvak zaveda, kako pomembno je, da smo aktivni skozi vse leto, ne glede na to, kakšno vreme je ali kje se nahajamo. Njegov najljubši šport je sedaj kolesarjenje, a tudi v hladnejših mesecih ne počiva. Pridno vadi doma in ohranja formo, da se lahko v spomladanskih mesecih znova povzpne na kolo in se z družino ali prijatelji poda v naravo. »V hladnejših mesecih veliko tečem v naravi in delam vaje doma ali v telovadnicah. Za vadbo doma se odločim predvsem, ko je slabo vreme in me ne vleče ven,« pove Robert Kranjec.

Trenažer, medicinka in trx so za Roberta Kranjca popolna kombinacija

Robert pri treningih doma uporablja različne športne pripomočke, med njimi so marsikateri tudi rabljeni, ki jih je kupil na bolha.com. »Doma najrajši uporabljam trx trakove, saj lahko z njimi počnem zelo veliko različnih vaj. Predvsem mi je pri tem všeč, da uporabljam svojo težo in lahko delam za celotno telo, roke, noge, trup. Moj trx je rabljen, kupil sem ga po zelo ugodni ceni. Poleg tega uporabljam še trenažer za kolo in medicinko, ki je koristna predvsem za oblikovanje trebušnega dela. Dvigujem jo ali pa jo mečem v steno,« pove Robert Kranjec.

Slackline za bolj zabavno vadbo

Seveda se je treba pred vsakim treningom primerno ogreti in tudi po treningu poskrbeti za raztezanje in sprostitev. Robert za ogrevanje najpogosteje teče ali kolesari, vedno pa naredi tudi raztezne vaje za celotno telo. Med njegovimi najljubšimi pripomočki za ohranjanje aktivnega načina življenja je slackline. »Slackline uporabljam že dolgo, z njim sem se prvič srečal, ko sem bil še aktiven v smučarskih skokih. Priporočam ga tako mladim kot tudi starejšim, ker je trening z njim zelo zabaven, hkrati pa delaš na ravnotežju in motoriki,« svetuje Robert Kranjec.

Za konec Robert svetuje …

Robert Kranjec svetuje še, da si pred vadbo zastavimo cilje in na podlagi tega oblikujemo svoj trening, vključno z ustrezno prehrano: »Če je na primer vaš cilj pridobivanje mišične mase, potem morate pred vadbo in po njej nekaj pojesti in spiti kakšen športni napitek. Ob vadbi izberite glasbo, ki vam je všeč in vam v tistem trenutku ustreza, vas motivira. Izbirajte različne vaje, da se ne boste prehitro naveličali. Za ideje lahko pobrskate tudi po spletu. Predvsem pa vam svetujem, da v vadbi uživate.«

Projekt Aktivni z bolha.com misli na okolje – ste z nami?

Projekt Aktivni z bolha.com, ki ga s skupnimi močmi peljemo na spletni skupnosti bolha.com in družbenih omrežjih, nam skupaj z Robertom Kranjcem ponuja številne iznajdljive in kreativne ideje, kako vse lahko aktivno preživljamo prosti čas, pri tem pa ravnamo tudi okolju prijazno. Bodite z nami in z nakupom rabljene športne opreme prispevajte k trajnosti!

Preverite pestro ponudbo rabljenih športnih pripomočkov.