Šport in rekreacija

27. 11. 2019

Opremite svojo družino za bele strmine in prihranite za družinski izlet

Ekipa bolha.com
3 minute

Kdor se je že srečal z belimi strminami in pripravami nanje, zagotovo dobro ve, kako globoko je moral seči v denarnico, da se je lahko opremil za smučarski oddih. Temu ne bo tako, če boste letošnjo zimo izbrali raje rabljeno opremo.

Razigrana družina uživa v smučanji na belih strminah.

Oprema za enega ljubitelja smučanja je draga, predstavljajte pa si, kako je šele, če se na izlet odpravi cela družina. Še posebej to občutijo starši mlajših otrok, ki jim je potrebno pogosto kupovati nove pancerje, smuči in čelade, saj obstoječe hitro prerastejo. Ali je res potrebno, da imamo vsako leto novo opremo? Zakaj ne bi letos raje odklikali na bolha.com in prihranili za enotedensko družinsko smučarsko karto ali pa kar za cel izlet?

Smučarska oprema - čelada, smučarski čevlji, smučarska očala in palice.

Smučarska oprema za otroke

Pa poglejmo si, na kakšen način lahko prihranite, če boste letošnje leto smučarsko opremo za svojega otroka kupili na bolha.com.

Trenutno lahko izbirate med več kot 4500 oglasi, ki ponujajo otroško smučarsko opremo. Mednje štejemo smuči, vezi, smučarske čevlje, očala, palice, čelade in opremo za sankanje.

Ne boste verjeli, a cene rabljenih otroških smučarskih smuči, vezi in palic se začnejo že kar pri enem evru. Morda se pa kje še najde dobra duša, ki bi si rada samo naredila dovolj prostora v dodatni sobici v stanovanju, ki res že potrebuje malo čistke.

V povprečju boste na našem prodajnem kanalu za otroške smuči odšteli zgolj 58,00 €. Sledijo otroški smučarski čevlji, čigar povprečna cena na našem portalu je 33,00 €. Za kvalitetna smučarka rabljena otroška očala boste porabili v povprečju 30,00 €, okrog tega zneska se vrtijo tudi smučarske čelade, najcenejše pa so smučarske palice, ki jih lahko kupite v povprečju za 13,00 €.

Če seštejemo vso zgoraj omenjeno opremo, vidimo, da lahko za svojega mlajšega člana družine in njegovo šviganje na belih strminah odštejete zgolj 163,00 €. Dobra novica je ta, da bo vaš otrok najverjetneje kupljeno opremo nosil kar dve sezoni, kar znese, če strošek razdelimo na dve leti, slabih 7,00 € na mesec.

Smučarska oprema zanjo in zanj

Smučarska oprema je velik zalogaj tudi za odrasle. Kljub temu, da opreme ne prerastemo in je ni potrebno menjati vsako leto ali dve, so posamični kosi tako dragi, da lahko za en smučarski dopust odštejemo tudi več kot dve minimalni plači.

Zakaj ne bi raje prihranili in letos izbrali rabljeno opremo, ki bo v vaš dopust prinesla enako število kvalitetnih užitkov in spominov kot nova?

Trenutno lahko izbirate med več kot 5000 oglasi z opremo za odrasle. Kategorije so ločene na moške in ženske smuči, vezi, moške in ženske smučarske čevlje, smučarska očala, palice, čelade, snowboarde ter čevlje za snowboarde.

Medtem, ko se cene za čelade začnejo pri smešnih 0,00 €, za palice pa pri pičlem enem evru, se osredotočimo na povprečne cene posameznega kosa opreme. Vzemimo povprečni zaljubljeni par. V povprečju boste za moške smuči porabili 141,00 €, za smučarske čevlje zgolj 81,00 €. Ženske boste za smuči v povprečju odštele 118,00 €, za čevlje pa 57,00 €. Za ženske in moške smučarje lahko očala najdete za 30,00 €, palice za 13,00 €, čelade pa za 29,00 €.

No, pa seštejmo. Moški bo za kompletno smučarsko opremo v povprečju porabil slabih 300, 00 €, lepša polovica pa 50,00 € manj, in sicer slabih 250,00 €.

Želite prihraniti še več?

Štiričlanska družina bi za smučarsko opremo z našimi povprečnimi cenami na portalu bolha.com odštela okrog 850,00 €. Tolikšen zalogaj bi minimalno predstavljala popolnoma nova oprema za samo enega člana. Ni vam potrebno seštevati prihrankov, saj je že na daleč jasno vidno, da lahko z enim nakupom za celo družino na bolha.com prihranite za celotno družinsko potovanje na bele strmine.

Želite prihraniti še več? Skočite na bolha.com in prodajte svojo obstoječe smučarsko opremo.