Šport in rekreacija

06. 07. 2020

Robert Kranjec: počasi in z užitkom s kolesom čez Slovenijo

Ekipa bolha.com
2 min

Robert Kranjec, nekdanji slovenski smučarski skakalec in svetovni prvak ter ambasador projekta Aktivni z bolha.com, se je s kolesom podal na pot čez Slovenijo – od Goričkega do Pirana. Kateri del Slovenije ga je najbolj navdušil in kaj si je zastavil za novi cilj? Preverite.

Rober Kranjec je svojo kolesarsko pot čez Slovenijo zaključil v Piranu.

Robert Kranjec, nekdanji slovenski smučarski skakalec in svetovni prvak ter ambasador projekta Aktivni z bolha.com, se je s kolesom podal na pot čez Slovenijo – od Goričkega do Pirana. Kateri del Slovenije ga je najbolj navdušil in kaj si je zastavil za novi cilj? Preverite.

Robert Kranjec, ambasador našega projekta Aktivni z bolha.com, s katerim vas spodbujamo k aktivnemu preživljanju prostega časa in hkrati k uporabi rabljene športne opreme, je v kolesarjenju našel svojo novo športno ljubezen. Vsak dan na kolesu preživi vsaj dve uri – sam, s prijatelji ali s svojo družino. Nedavno se je podal na kar 367 kilometrov dolgo pot čez čudovito Slovenijo, pot je skupaj s še devetimi kolesarji zaključil v enem izmed najlepših slovenskih mest, Piranu. Robert nam je o svojem kolesarskem podvigu odgovoril na nekaj radovednih vprašanj.

Start iz Goričkega

bolha.com: Kako to, da si se odločil prekolesariti Slovenijo?
Robert Kranjec: Do te odločitve je prišlo čisto spontano. Sosed Beno me je povabil, da se jim pridružim. Sami so ta podvig načrtovali že dlje časa. In sem se odločil, da grem.

bolha.com: Koliko kilometrov ste prevozili in kako dolgo ste poganjali pedala? Kje ste začeli pot in kje ste jo zaključili?
Robert Kranjec: V približno 13 urah smo prevozili 367 kilometrov. Pot smo začeli v Hodošu, končali pa v Piranu. Na pot se nas je podalo deset kolesarjev in spremstvo s kombijem.

bolha.com: Kateri deli poti so te najbolj navdušili? Kaj je nate naredilo največji vtis? 
Robert Kranjec: Celotna pot mi je bila zelo všeč. V Prekmurju mi je bila izredno všeč cesta, saj je zelo ohranjena. Največji in nepozaben vtis je name naredil cilj v Piranu, ki smo ga ekipno dosegli čisto vsi, torej vseh deset kolesarjev.

bolha.com: Kateri deli poti so bili najzahtevnejši? Si kdaj pomislil, da bi odnehal?
Robert Kranjec: Meni osebno ni bil noben del poti pretirano zahteven, ker smo se kot ekipa drug drugemu ves čas prilagajali. Nisem pomislil, da bi odnehal, celo razmišljal sem, zakaj se na to pot nisem podal že prej.

bolha.com: Najdeš kakšne vzporednice med kolesarjenjem in skoki? Si v kolesarjenju našel svojo novo strast? Pogrešaš kdaj skoke? 
Robert Kranjec: Vzporednic med tema dvema športoma ni. Kolesarjenje je dejansko moja nova ljubezen, poleg žene in hčerke seveda ... :) Skokov ne pogrešam, saj sem še vedno del ekipe.

bolha.com: Kako pomembna se ti zdi pri kolesarjenju dobra družba? Ali morda raje kolesariš sam?
Robert Kranjec: Kadar opravljam trening na kolesu, najraje kolesarim sam, drugače pa uživam v kolesarjenju v dobri družbi.

bolha.com: Imaš kakšen nasvet za tiste, ki bi se radi podali na to pot?
Robert Kranjec: Počasi, pa z užitkom. :)

bolha.com: Ali meniš, da se da tudi z rabljeno športno opremo kakovostno aktivno preživljati prosti čas? 
Robert Kranjec: Absolutno se strinjam, da je rabljena športna oprema dobra, je pa dobro preveriti njeno ohranjenost ter kakovost. Tudi sam sem velikokrat uporabljal rabljeno športno opremo in sem bil vedno zadovoljen.

bolha.com: Si si morda že zastavil kakšen naslednji podvig? Morda prekolesariti kakšno drugo državo? 
Robert Kranjec: Konec leta se bom udeležil tekmovanja na Hrvaškem ISTRA 300.

bolha.com: Že veš, kje boš letos dopustoval? 
Robert Kranjec: Letos smo se že pred korono z družino odločili, da bomo dopustovali v Sloveniji. Že pred časom sva z ženo rezervirala počitnice v kampu Menina.

bolha.com: Se ti zdi, da smo Slovenci dovolj aktivni? In hkrati. Dovolj pazimo na to, da ohranjamo Slovenijo čisto, kot nas spodbuja tudi projekt Aktivni z bolha.com?
Robert Kranjec: Zdi se mi, da smo Slovenci vsako leto bolj športno aktivni ter tudi, da smo iz leta v leto bolj ekološko ozaveščeni. Prepotoval sem veliko delov sveta in moram reči, da je Slovenija zelo zelo čista dežela.