Tehnologija

22. 06. 2019

Mobilna televizija za vsako priložnost

Ekipa bolha.com
3 minute

Z novo aplikacijo za gledanje televizije, ki nas spremlja na vsakem koraku in gre z nami dobesedno v žep, filme, serije in druge TV programe sedaj brez težav lahko spremljamo preko televizije, računalnika, tablice ali pametnega telefona. Kdaj? Vedno in povsod. Za vsako priložnost.

Pogled na televizijo.

Vikend maraton

S prijatelji smo se že nekaj časa pogovarjali o tem, da bi se morali dobiti pri enemu od nas doma in začeti z vikend maratonom, med katerim bi si ogledali več sezon naše najljubše serije. Ko se je začela jesen, smo se vsi strinjali, da je ta letni čas popoln za druženje na toplem, vsak pod svojo deko in vsak s svojo vrečko kokic.

Pred kratkim smo se zbrali pri meni. Vsi iz družbe smo karakterno izredno čudni in ob brskanju po aplikaciji na televiziji smo prišli na idejo, da bi bilo bolj zanimivo in definitivno bolj smešno, če bi epizode serij gledali kar na telefonu. »Zakaj pa ne?« sem pomislila, »aplikacija na telefonu obsega točno tiste video vsebine, ki jih ima na voljo televizija.«

Usedla sem se na sredino kavča, zavila noge v deko, z rokami držala tisti mali ekran mojega pametnega telefona, okoli mene so se posedli prijatelji (to, da jih je bilo na zofi za dva dejansko šest, ne bom sploh komentirala), vsak je imel svoj paket kokic v eni ter kozarec (vstavi poljubno pijačo) v drugi roki in filmski maraton se je lahko začel. Čakalo nas je več ur smeha tako situaciji kot seriji, ljubkega pritoževanja nad majhnim ekranom, tihim zvokom, opominjanjem, če je kdo slučajno preveč naglas zahrustal in zaradi njega nismo slišali tona … Kar je pa najbolj bodlo v oči, pa je bilo dejstvo, da je bila ženska pest kokic krepko večja od ekrana, na katerem smo posnetke gledali. Super smo se zabavali. Naslednjič pa gremo na večji ekran – najprej tablica in potem TV zaslon …

Lenoba ne pozna meja

Zadnje čase padem v posteljo utrujena in povsem izžeta, a ravno pred kratkim sem pred spanjem še vedno imela energijo za najnovejšo filmsko uspešnico. »Kje si lahko zavrtim film?« sem pomislila. Postelja je v drugi sobi kot televizija, zato je gledanje na tem ekranu odpadlo. Računalnik je priključen na elektriko v dnevni sobi in se mi nikakor ni dalo vstati iz tople postelje. Telefon si je polnil baterijo na drugem koncu spalnice, kar je pomenilo, da bi morala spet vstati, da pridem do njega. Edina blizu mene je bila tablica, ki sem jo takoj zagrabila in začela z gledanjem.

Med filmom sem z vsako minuto postajala bolj utrujena, zato sem »obupala«, zaustavila film in šla spat. Zjutraj me je zbudila misel na to, da se lahko prestavim v jedilnico in med zajtrkom na računalniku gledam film točno od tam, kjer sem v resnici ostala. In to sem tudi naredila, saj aplikacija EON to omogoča.

Vožnja v službo

Vsak delovnik me čaka več kot 30-minutna vožnja z avtobusom v službo v eno smer. Nekateri jo dojemajo kot potrato časa, drugi (in jaz med njimi) pa, da ga lahko te pol ure izredno dobro izkoristimo. Nekaj časa sem brala elektronske knjige, ko pa sem se teh naveličala, sem spremenila rutino in začela gledati televizijo. »Televizija na avtobusu?« boste vprašali. V tem primeru da, saj imam televizijsko aplikacijo.

Vsako jutro, ko se odpravljam v službo, in vsako popoldne, ko se vračam domov, vzamem v roke telefon in uživam v najljubši seriji. Na takšen način nikoli ne zamudim niti enega dela, kar pomeni, da nikoli ne zamujam s trendi in uspešno sodelujem v pogovoru o novem delu te kriminalke med sodelavci. Tudi večino poročil in kakšen športni prenos si zavrtim, saj lahko na aplikaciji gledam za 7 dni nazaj.

Aplikacija uspešno sledi današnjemu tempu življenja, ki je izredno hiter in stresen. Omogoča nam, da se tudi v gibajočih se trenutkih pomirimo, si vzamemo čas zase, se sprostimo in si ogledamo najljubši film, serijo, športni prenos, poročila ter pri tem enostavno uživamo in sem še pravi čas na tekočem, kaj se dogaja.