Ko sem se pred nekaj leti odselila od staršev in se odločila za samostojno življenje, je bilo to obdobje polno pomembnih nakupov in odločitev. Ena izmed teh je bila ta, ki se mi je pred tem vedno zdela svetlobna leta stran od mene, saj so se z njo vedno ukvarjali moj starši – izbira operaterja za internet in televizijo.

Odločila sem se za tega, ki je poleg interneta, televizije in telefonije pred kratkim razvil popolnoma novo platformo, ki me je obnorela. Združili so televizijo in telefonijo v en sam produkt – v mobilno televizijo, ki navdušuje z vsakim korakom. Se sprašujete, kaj je to? To je televizija, ki gre v žep – dobesedno.

Kaj je mobilna televizija?

Mobilna televizija je napredna tehnologija, s pomočjo katere je televizija neprestano ob vas. To pomeni, da jo lahko spremljate v kateremkoli prostoru v stanovanju, na katerikoli avtobusni številki medtem, ko se prevažate po mestu, v taksiju takrat, ko se vam mudi v službo, v naravi, ko poleg svežega zraka pogledate še sveže novice ali pa si v miru ogledate zadnjo sezono najljubše serije …

Enostavni začetki

Aplikacijo sem najprej želela poskusiti na telefonu. Je brezplačna, zasede zelo malo prostora in je primerna za vsak operacijski sistem. Ob naložitvi so se mi izpisala kratka navodila za uporabo, potrebna je bila tudi prijava z uporabniškim imenom in geslom, ki sem ga dobila že prej za vstop v naročniški portal.

Aplikacija je izredno enostavno učljiva in hitra, zato sem mnenja, da osnovni uporabnik pametnih telefonov ne bo imel težav z njo. Je v slovenskem jeziku, kar je njena prednost, zato se bodo z njo znašli tudi tisti, ki jim tuji jeziki pešajo. Ne zmrzuje, niti takrat, ko sem si neprestano ob vklopu ene funkcije izredno hitro premislila in preskakovala na drugo storitev ter druge programe. »Nazaj, naprej, hop, nazaj, hop, nazaj,« bi hodila, če bi brskanje po aplikaciji prenesla na hojo.

Po raziskovanju na telefonskem ekranu sem si aplikacijo privoščila na večjem zaslonu, na računalniku. Na spletni strani me je čakala prijava. Čim sem vstopila v platformo, me je ta spomnila na vrhunce tega tedna – mene je opomnila, da se tisti teden začenja nogometna tekma med evropskima rivaloma, družabna oddaja na slovenski televiziji in film, ki se je ravno tisti trenutek predvajal na »nacionalki«. Prav tako ti aplikacija predlaga, kaj je trenutno na sporedu ne različnih televizijskih programih, in če te katerikoli od omenjenih zanima, ga preprosto izbereš in uživaš v gledanju.

Raj za ljubitelje filmov in serij

Aplikacija me je popolnoma navdušila s funkcijo Video klub, ki je vezana na dodatne storitve, ki jih na mesečno ravni plačujete skupaj s televizijskim paketom. Sama sem naročena na VOYO in HBO Premium, zato mi nova platforma mobilne televizije omogoča ogled vseh dodatnih vsebin, naročnik, ki prvih dveh programov nima, pa ima kljub temu pestro izbiro video vsebin, med katerimi bo vedno našel nekaj zase in za svojo družbo.

V Video klubu tako najdemo priljubljene serije, ki smo jih predhodno označili kot tiste, ki nas najbolj zanimajo. S klikom na gumb »pokaži več« sem kot uporabnica izbirala med različnimi katalogi, ki so se med seboj razlikovali v žanru, programih, vrsti posnetka … Nobena od teh kategorij ne razočara. Sama namreč spadam med tiste, ki redko vedo, kaj si v danem trenutku želijo gledati (mogoče je to posledica dejstva, da sem ženska, ali pa tega, da sem po horoskopu neodločna tehtnica), a tudi takšne aplikacija prepriča z vsebino, ki jih premami.

Video klub ponuja tudi opcijo nadaljevanja predvajanja – to dobesedno pomeni, da sem najprej doma na računalniku začela gledati serijo, po (očitno preveč) minutah pogledala na uro, ugotovila, da zamujam na sestanek, zaustavila posnetek, se hitro uredila, klicala taksi, se usedla v njega in se odpeljala s telefonom v roki, na katerem sem serijo nadaljevala gledati točno od tam, kjer sem jo na računalniku zaustavila. Osupljivo, vem!

V video klubu sem našla pestro izbiro filmov in serij, kar pomeni, da so v njem tudi najnovejši deli sezon, ki jih na televiziji sploh še ne predvajajo. Zanimive so tudi risanke, še posebej mojim nečakinjam, ki sta vedno zelo veseli, ko prideta k meni na obisk in si na telefonu lahko ogledajo sinhronizirane dele. Definitivno je seznam vsebin pester, v koraku s časom in za vsak (še kako zahteven) okus.

Dodatne možnosti

Aplikacija ponuja tudi možnost poslušanja radia, med katerimi je ogromno, ne le domačih, temveč tudi mednarodnih in tujih, postaj. Uporabnik lahko svoje najljubše filme in serije označi ter jih »preseli« v mapo »Moje vsebine«, kjer ga vedno čaka tisto, kar z veseljem pogleda in česar noče nikoli zamuditi. Stingray music radijski programi pa so žanrski in lahko 24 ur na dan poslušam samo en žanr, ko se tega naveličam, pa preprosto prestavim na drugo zvrst.

Za največje ljubitelje serij aplikacija ponuja možnost opomnikov, ki vas spomnijo na nov del, da nikoli več ne zamudite nadaljevanja sezone.

Aplikacija EON je na trg prinesla tisto, kar smo potrebovali. Prilagaja se našemu hitremu tempu življenja in poskrbi, da se kljub delu in neprestanemu gibanju znamo sprostiti ob dobrem filmu, seriji ali drugi zanimivi TV vsebini.

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

Kako do video nadzora?

Ne glede na to, ali živite v lastnem domu ali v najetem stanovanju, strinjati se moramo, da je…