Turizem

06. 03. 2020

Za dan žena peljite svojo izbranko na izlet do …

Ekipa bolha.com
3 min

Prazniki v letu 2020 so nam jo »zagodli« tako, da padejo ravno na vikend. 8. marec, dan žena, ni sam po sebi nikoli dela prost dan, a letos ga je potrebno izkoristiti karseda lepo, saj bo to ravno nedelja. In nedelje so super dan za izlet. Kam boste letos peljali svojo izbranko?

Nasmejana ženska drži šopek roza tulipanov.

Predstavljamo vam 10 romantičnih destinacij, nad katerimi bo vaša draga navdušena.

1. Zelenci

Tisti, ki tega kraja še niste občudovali v živo, ste ga najverjetneje že videli na Instagramu, saj je, priznajmo si, izredno »instagramabilno« mesto. Globoka zelena barva različnih odtenkov v kombinaciji z modro vas bo presunila. In najlepše je to, da za čudovite slike tega naravnega rezervata ne potrebujete najboljšega telefona, saj so te barve žive tudi, če jih v objektiv ujamete s slabšo kamero.

2. Špičnik

Je lahko kaj še bolj romantičnega od poti v obliki srca? In to ravno na dan žena, ko svoji izbranki izkazujete spoštovanje, ljubezen in hvaležnost, da jo imate. Odpravite se na enodnevni izlet v štajerske vinograde in uživajte v čudovitih razgledih ob kozarčku lokalnega vina.

3. Cerkniško jezero

O presihajočem jezeru lokalci govorijo: »Jezero je, jezera nej.« Je odlična destinacija za enodnevni izlet. V zimskem času jezero zaledeni, zato na njemu lahko drsate, v poletnem času pa se lahko po njem vozite s kanuju, kajaki in supi. Okoli jezera poteka učna pot, na kateri boste definitivno izvedeli veliko zanimivosti.

4. Ojstrica

Verjamemo, da boste iz Velike Zake brez težav prebrodili 131 metrov nadmorske višine in se povzpeli na Ojstrico. Vzpon je kratek, na vrhu pa vas bo čakala tista znamenita klopca z romantičnimi parčki, ki se zaljubljeno stiskajo in zrejo v svetlo prihodnost s pogledom na prelepo Blejsko jezero.

5. Štanjel

Štanjel je eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno predvsem po svojem starem jedru. V njem si lahko ogledate kraško hišo, galerijo Lojzeta Spacala, razstave o življenju Maksa Fabianija. Sprehodite se po Fabianijevi poti, do grada Štanjel in po Ferrarijevem vrtu, ki vas bo presunil s svojim mirom in mojstrsko dovršenostjo.

6. Belopeška jezera

Belopeška jezera so prečudovita v vsakem letnem času. Če vam vreme ne bo zagodlo, se do jezer odpravite kar s kolesom, saj do njih vodi kolesarska pot Jureta Robiča, ki pelje iz Kranjske Gore. Jezera vas bodo osupnila s svojo zeleno-modro barvo vode in pogledom na veličastni Mangart, ki nikoli ne razočara.

7. Kočevje

Kočevje ni najbolj tipična destinacija za dnevni izlet, a zato je ravno tja vredno iti, saj je ta zelena destinacija prava za radovedne ljubitelje narave. Sprehodite se do Rudniškega jezera, posladkajte se s kočevsko bombico, občudujete skrivnosten kočevski gozd, poln presenečenj, zaužijte ritem naselja v mestnem središču ...

8. Soteska Pekel

Sotesko blizu Borovnice lahko obiščete v vsakem letnem času, a se za takšen izlet zaradi slapov in količine vode pozimi tam priporoča uporabo derez in cepina. Pozimi narava na potoku ustvari ledene skulpture, ki se jih lotevajo ledni plezalci. Pozor, pot je zahtevna, zato od vas pričakuje siguren korak.

9. Begunje na Gorenjskem

Namesto na Bled, na Gorenjskem raje zavijte v Begunje, ki so od slovenskega bisera oddaljene le 7 kilometrov. V Begunjah na Gorenjskem boste uživali v gričih, hribih, ostankih 2. svetovne vojne, delih Jožeta Plečnika ...

10. Pomnik Cerje in Vipavski križ

Sprehod iz vasi Lokvice do pomnika Cerje je simpatičen tudi za tiste z manj kondicije, saj je pot izredno enostavna in dolga le 1,6 kilometrov. Razgledi, ki jih ugledamo iz vrha, vas bodo impresionirali, še bolj fascinantni pa bodo tisti, ki jih boste opazovali z razgledne ploščadi 25 metrov visokega stolpa, zgrajenega v spomin borcem za Slovenijo.

Idej za enodnevne izlete je še več, a upamo, da smo vam vsaj malo uspeli pričarati lepote Slovenije, ki jih tokrat lahko uživate v dvoje.