Predstavljajte si naporen dan v službi, melanholično, tiho in v daljavo zagledano vožnjo domov, odklepanje doma in vstop v toplo stanovanje. V dnevno sobo iz sanj. Že dolgo niste prebrali tako romantične kratke zgodbe, kajne?

Zleknite se na udoben kavč

Nič ni lepšega od mehke, udobne sedežne garniture, v kateri se kar izgubite, ko se nanjo usedete. Ravno prav dolga je, da se nanjo lahko zleknete vi, vaš partner in pes (in se v največji vročini eden drugega ne dotikate), ter ravno tako široka, da vam noge na njej počivajo na pravi višini, kri v njih pa cirkulira.

Tako je, pri kavču se lahko vaše uživanje v dnevni sobi iz sanj začne. Sedežne garniture predstavljajo osrednji del prostora. Izbirate lahko med različnimi velikostmi in materiali – odvisno od prostora, ki vam ga dnevna soba ponuja. V kolikor je ta majhen, predlagamo izbor krajših kavčev v kombinaciji s posamičnimi naslonjači. Sedežna garnitura prav tako poskrbi za duh dnevne sobe, saj ji da pridih modernosti ali tradicionalnosti.

Izberite pravo klubsko mizico

Nekateri ste mnenja, da je klubska mizica samo prostor ravno prave višine, kamor lahko odložite noge, medtem, ko ste kot palačinka zleknjeni na kavč. No, temu ni tako. Klubska mizica daje dnevni sobi funkcionalnost in pravi stil.

Ne glede na to, ali se boste odločili za večjo ali manjšo mizico, vedno bo služila svojemu namenu – odlaganju kave in prigrizkov, postrežbi gostov, stojalu za časopise, revije, knjige … Odločate se lahko med različnimi materiali, kot so les, steklo ali kovina, svetujemo pa vam, da ravno pri klubski mizici dahnete malo svoje kreativne sapice in jo poskusite sestavite sami.

Ampak ta naslonjač … Ta je pa samo moj!

Individualni naslonjači ponujajo dodatno sedišče (skorajda že tudi ležišče – odvisno od tega, kako se na njem sprostite). Za še večje udobje izberite naslonjač z odebeljenim prostorom za glavo, udobnimi blazinami za roke ter podaljškom za noge, da bodo tudi med sedenjem dvignjene ter popolnoma sproščene.

Naslonjači so odličen kotiček dnevne sobe, ki jih uporabljamo za kratke popoldanske spance, branje knjig, reševanje križank ali pa zgolj za gledanje televizije. Za ekstremno praktičnost poskrbijo visoke samostoječe luči, ki svetijo v bližini vaše glave ob kavču in poskrbijo za primerno osvetlitev med sproščanjem s knjigo ali revijo.

Pravo doživetje realnih barv z enim samim pogledom

Pohištvo, na katerem sedimo, ležimo in se sproščamo, smo že obdelali. Prav tako smo besedo že dali površini, kamor boste nekateri odložili čips, drugi pa čaj z limono in medom – klubski mizici. Ostane nam še tehnologija, ki pripravi vzdušje v prostoru tako nerealno, da vam bodo šle kocine pokonci.

Ali ste vedeli, da novi modeli televizorjev od uporabnika več ne zahtevajo preračunavanja, koliko velika mora biti diagonala TV-ja glede na oddaljenost televizije do kavča? Novejši in večji televizorji nam s skoraj vsakim novim modelom predstavljajo nekaj, česar v resnici nismo potrebovali in se nismo niti spomnili, da to obstaja … Dokler nam tega nismo predstavili.

Samsungova QLED, LG-jeva OLED, Sonyjeva 4K in Philipsova Ambilight tehnologija sestavljajo štiri ključne A blagovne znamke na področju televizije. V B razredu boste trenutno našli blagovni znamki Tesla in Vox, ki so cenovno dostopnejše, po specifikacijah in drugih lastnostih pa hitro sledijo zgoraj omenjenim prvakom.

Ustvarite si kino kar doma

Domači kino je primeren za filmske navdušence. Če ga še nimate, je čas, da začnete o njem resno razmišljati. Dnevna soba je namreč idealen prostor za postavitev hišnega kina. Ko ga boste enkrat namestili v dnevno sobo, nikoli več ne boste želeli v gručo ljudi v kino, temveč boste uživali v domačem vzdušju kinomatografije. Za spremembo v »penziča« portal Bolha.com ne odgovarja.

Gibanje cen opreme dnevnih sob na bolha.com

Morda vam bo všeč tudi
Preberi več

10 nasvetov, kako doma varčevati z energijo

Predstavljamo vam 10 preprostih dejanj, ki jih lahko vključite v svoj vsakdan in s tem vplivate na manjšo porabo energije, prihranite nekaj denarja pri računih za elektriko in kot posameznik začnete spreminjati planet na bolje.
Preberi več

DIY: Cvetlični lonček

Cvetlični lončki so dragi in velikokrat narejeni iz nerazgradljive plastike. Zakaj ne bi prostega vikenda preživeli tako, da…