NOVO na bolha.com!
Spletno plačilo in dostava

Od tebe do mene, od mene do tebe, BREZ SKRBI.

ENOSTAVNO. VARNO. ZANESLJIVO.

BREZ SKRBI

S storitvijo BREZ SKRBI kupujte in prodajate iz udobja svojega kavča!

Zakaj kupovati s storitvijo BREZ SKRBI?

Kupuješ iz udobja domačega kavča.
Če ti cena ne ustreza, lahko predlagaš svojo.
Brez srečanja v živo s prodajalcem.
Plačilo je prodajalcu nakazano takrat, ko je izdelek že v tvojih rokah.
Osebne podatke deliš samo z bolha.com.
Dostava na tvoj naslov.
Če izdelek ni skladen z oglasom, imaš možnost vračila denarja.

Zakaj prodajati s storitvijo BREZ SKRBI?

Prodajaš iz udobja domačega kavča.
Brez srečanja v živo s kupcem.
Osebne podatke deliš samo z bolha.com.
Po izdelek, ki ga prodajaš, pride dostavljalec.
Če kupcu izdelek ustreza, bo denar kmalu na tvojem računu.

Pogosto postavljena vprašanja

S storitvijo BREZ SKRBI sta nakup in prodaja na spletni strani bolha.com še lažja!

Ko kupujete, ponudite svojo ceno in nakažite neposredno na bolha.com. S kodo za sledenje, prejeto s strani dostavne službe GLS, lahko vedno preverite lokacijo vaše pošiljke. Če izdelek ne prispe na vaš naslov ali ni v stanju, kot ga je prodajalec oglaševal, ste upravičeni do vračila denarja. Ko kupec potrdi, da izdelek ni poškodovan, prejme prodajalec nakazilo kupnine za izdelek v 72 urah oziroma odvisno od banke.

Ko prodajate s storitvijo BREZ SKRBI, boste od kupcev prejeli različne cenovne ponudbe, ki jih lahko potrdite ali zavrnete. Stroške pošiljanja prevzame kupec in se določijo ob oddaji oglasa.

Zaradi varnosti uporabljajte storitev BREZ SKRBI izključno na spletnem mestu bolha.com ali v aplikaciji bolha.com – komunicirajte zgolj s sporočili na spletni strani bolha.com in ne privolite v dogovore ali nakazila po drugi poti.

Za prodajalce

Kako poteka?

Kot prodajalcu vam storitev BREZ SKRBI v veliki meri olajša celoten potek prodaje.

 • Za izdelek, ki ga prodajate, boste od potencialnih kupcev prejeli različne cenovne ponudbe, ki jih lahko potrdite ali zavrnete.
 • Kupcu se stroški dostave izdelka in stroški zaščite kupca samodejno prištejejo h kupnini, ki jo lahko hitro in enostavno poravna po spletu na račun bolha.com.
 • Po izvedenem nakazilu bo dostavna služba prevzela vaš paket v naslednjem razpoložljivem terminu na vašem naslovu. Ko kupec potrdi prejem izdelka, ki je v skladu z opisom oglasa, boste sredstva na svoj račun prejeli v 72 urah oziroma odvisno od banke.

Ne izgubljajte časa in brskajte v kar 6 kategorijah in 37 podkategorijah ter prodajajte hitro in enostavno. Grem na bolha.com.

Kako prodajati s storitvijo BREZ SKRBI?
 1. Registrirajte se v Moja bolha.com.
 2. Izberite storitev ‘Objava oglasa‘. Ob oddaji oglasa označite polje ‘Želim prodati s pomočjo storitve BREZ SKRBI.
 3. Za aktivne oglase lahko to storite z izbiro ‘Uredi. Ko aktivirate storitev BREZ SKRBI, vam lahko kupci pošljejo svoje ponudbe.
 4. Če se strinjate s ponujeno ceno, izberite ‘Sprejmi ponudbo‘.
 5. Če storitev BREZ SKRBI uporabljate prvič, bo za izplačilo denarja treba vnesti podatke o svojem bančnem računu. Kupci vaše številke IBAN ne vidijo, tako da so vaši podatki na varnem!

Ko kupec izvede nakazilo, bo dostavna služba prevzela paket v naslednjem razpoložljivem terminu na vašem naslovu. Ko kupec potrdi prejem izdelka, ki je v skladu z opisom oglasa, boste sredstva na svoj račun prejeli v 72 urah oziroma odvisno od banke.

Bodite pozorni, da ne zapuščate tega varnega okolja in se izogibajte klikanju na povezave v SMS/Viber/WhatsApp sporočilih, ki vas poskušajo usmeriti na druge plačilne platforme.
Kot ekipa bolha.com vas nikoli ne bomo kontaktirali na tak način. Plačilo pa izvedite v roku 48 ur.

Kdaj bom prejel nakazilo za izdelek?

Ko kupec potrdi prejem izdelka, ki je skladen z opisom oglasa, boste sredstva na svoj račun prejeli v 72 urah oziroma odvisno od banke.

Najnižja in najvišja ponudba za izdelek

Najnižja ponudba je 1 €, najvišja pa 4.645 €.

Nasveti in omejitve pri dostavi

Po potrditvi ponudbe boste morali vnesti podatke za prevzem pošiljke in v sistemu označiti, da imate pošiljko pripravljeno za prevzem s strani dostavne službe. Prosimo vas, da pošiljko ustrezno zapakirate, saj bo dostavna služba kmalu po potrditvi prevzela vaš paket.

Paket ustrezno zapakirajte, da ga kupec prejme nepoškodovanega. Močan karton, notranje polnilo in močan lepilni trak omogočajo dobro zaščito. Prava embalaža pomaga pri varovanju vsebine paketa med samodejnim razvrščanjem in prevozom.

Paket je lahko:

 • visok 60 centimetrov,
 • širok 80 centimetrov,
 • dolg 200 centimetrov,
 • težek 30 kilogramov.

Skupna dolžina in obseg paketa ne smeta presegati treh metrov. Izračuna se tako: dvakrat višina + dvakrat širina + enkrat najdaljša stran.

Poskrbite, da je na paketu samo nalepka za pošiljanje BREZ SKRBI. Nalepke drugih pošiljk lahko povzročijo težave pri obdelavi s strani ponudnika storitev odpreme in dostave.

Določene vrste blaga so iz storitev dostavne službe, s katero sodelujemo, izključene, zato v primeru poškodbe tovrstnih izdelkov za nastalo škodo ne odgovarjamo. Med takšno blago med drugim sodijo: stekleni predmeti in drugi lahko lomljivi materiali, pokvarljivo blago, blago, ki zahteva shranjevanje pri določenih temperaturah, droge, orožje, eksplozivni materiali, posmrtni ostanki, žive živali, blago z visoko vrednostjo, vrednostni papirji in ostali dokumenti in stvari z denarno vrednostjo.

Poleg vsega naštetega pod vrste blaga, ki se na prevoz ne sprejmejo, sodi tudi vse, našteto pod 9. točko splošnih pogojev poslovanja našega poslovnega partnerja GLS Slovenija.

Za kupce

Kako poteka?
  • Če vaš izbrani produkt omogoča uporabo storitve BREZ SKRBI, prodajalcu oddate povpraševanje za izdelek, ki vas zanima.

To storite tako, da pod izbranim oglasom kliknete na moder okvirček „Nakup“. Za tem se vam odpre okno, kamor vpišete ceno oziroma predlog svoje ponudbe. V kolikor bo prodajalec ponudbo sprejel, boste prek elektronske pošte prejeli obvestilo. Nato se kot običajno prijavite v svoj uporabniški profil ter kliknete na ikono sporočil bolha.com ikona sporočil , kjer se vam bo odprlo okence plačilnega sistema Ayden za vpis podatkov za plačilo in dostavo

 • Povpraševanje pošljete znotraj sistema bolhe in se tako s prodajalcem uskladite glede cene izdelka.
 • Ko potrdita končno ceno izdelka, dogovorjeni znesek nakažete na ‘nevtralni’ račun bolha.com*.

POZOR! Prodajalcu NE posredujte kakršnih koli podatkov, kot sta elektronski naslov ali telefonska številka, saj jih za izvedbo plačila tudi NE potrebujejo, čeprav lahko trdijo nasprotno. Prav tako ne odpirajte povezav, prejetih prek elektronskih sporočil ali sporočil SMS. Vsa plačila se izvajajo striktno tako, da se kot običajno prijavite v svoj bolha.com profil, izberete sporočila in po potrditvi sprejete ponudbe znotraj le-te kliknete na okvirček NAKUP, ki vam instantno odpre sistem za vnos podatkov.

* Vloga računa je, da ob prejemu izdelka na dom in ob zadovoljstvu z izdelkom to sporočite z izbiro v sistemu. Ko je ta del urejen, prodajalcu nakažemo kupnino izdelka.

Nakazilo in dostava potekata neposredno na spletni strani bolha.com, kjer znesek nakupa varno ‘počiva’ na računu bolha.com. To pomeni, da vam denarja ni treba več pošiljati in nakazovati neposredno na račun prodajalca.

Storitev je na voljo v posameznih kategorijah in njihovih podkategorijah.

S sledenjem pošiljke lahko vedno preverite lokacijo pošiljke in pričakovani čas dostave. Zaradi zaščite kupca pa imate zagotovilo vračila denarja za nakupe s storitvijo BREZ SKRBI, če izdelek ne prispe oziroma ni takšen, kot ga je prodajalec oglaševal.

Kaj je zaščita kupca?

Zaščita kupca je storitev, ki kupca ščiti pred morebitnimi zlorabami in napakami ob naročilu izdelka. To je zagotovilo, da lahko kupec, če izdelek ob prejemu ne ustreza opisu oglasa, le-tega vrne. Storitev je plačljiva in se obračuna na podlagi vrednosti naročenega izdelka.

Način plačila storitve?

Plačilo se lahko izvede s plačilnimi karticami Maestro, Visa, MasterCard.

Ali lahko kupljen izdelek vrnem?

Kupec lahko kupljen izdelek vrne, če ta ne ustreza oglaševanemu izdelku iz razloga, da je ta poškodovan ali ni ustrezen. Kupec lahko prejeti izdelek vrne, če se tako dogovori s prodajalcem in se ta z vračilom tudi strinja. Zahtevek za vračilo se izvede tako, da najprej v Moja bolha.com izberete ‘Prijavite težavo’, nato pa izberete ‘Stopite v stik s prodajalcem’. Ko stopite v stik s prodajalcem, začne teči 10-dnevni rok za odpravljanje težave. Če vam pred iztekom 10-dnevnega roka ne uspe dogovoriti se s prodajalcem, nas obvestite tako, da v Moja bolha.com označite ‘Težava ni rešena’. Če ocenimo, da je pritožba upravičena, kupec prejme vrnjeno kupnino in stroške pošiljanja.

Kaj je Adyen in zakaj naj posredujem podatke?
Adyen je izbrani ponudnik finančnih storitev, kot sta varno izvajanje nakazil po spletu in varna hramba nakazanih sredstev s storitvijo BREZ SKRBI.Ko prodajalec sprejme ponudbo kupca, ga sistem preusmeri na vmesnik Adyen, kjer je za prejem nakazila treba podati osebne podatke.

 • Če so sprejete ponudbe v skupnem znesku do 1.000 €, mora uporabnik podati naslednje podatke (številko bančnega računa, ime, priimek, datum rojstva, naslov, poštno številko, mesto, državo, elektronski naslov, telefonsko številko za stik).

 

 • Če so sprejete ponudbe v skupnem znesku nad 1.000 €, mora uporabnik v procesu verifikacije v vmesnik Adyen naložiti še osebno izkaznico, vozniško dovoljenje ali potni list.
  Kako se naloži osebna izkaznica, vozniško dovoljenje ali potni list?
 1. Osebni dokument naj bo veljaven, viden v celoti, poravnan, slika naj bo barvna, dokument naj bo obrezan brez dodatnega ozadja.
 2. Če nalagate osebno izkaznico ali vozniško dovoljenje, morate naložiti prednjo in hrbtno stran v dveh različnih datotekah.

 

 • Če sprejete ponudbe presegajo znesek 5.000 €, mora uporabnik podati tudi kopijo bančnega izpiska ali posnetek zaslona spletne banke, kjer mora biti vidno ime in priimek imetnika računa, številka računa, ime in logotip banke, dokument pa ne sme biti starejši od 12 mesecev.

 

Splošni nasveti za KUPCE IN PRODAJALCE

Nekaj časovnih okvirjev, na katera morate biti pozorni (kupec in prodajalec)

Ko je dostava pošiljke izvedena, ima kupec na voljo 48 ur za potrditev, da pošiljka ustreza oglasu ali pa prijavi težavo.

Če kupec prejme izdelek, ki ne ustreza opisu oglasa, lahko sproži postopek pritožbe z izbiro ‘Prijavi težavo’ → ‘Stopite v stik s prodajalcem’. Po pritožbi ima kupec na voljo deset dni, da se dogovori s prodajalcem. Če težavo odpravita, se sredstva nakažejo na račun prodajalca v treh delovnih dneh. Če kupec težave ne odpravi, lahko težavo prijavi na Moja bolha.com tako, da izbere možnost ‘Težava ni rešena’.

Ko se kupec in prodajalec strinjata o ceni izdelka in to ceno prodajalec tudi potrdi, ima kupec na voljo 48 ur, da poravna ceno izdelka. V nasprotnem primeru se ponudba samodejno prekliče, kar omogoči prodajalcu, da sprejme drugo ponudbo. Ko kupec potrdi prejem izdelka, ki je v skladu z opisom oglasa, boste sredstva na račun prejeli v 72 urah oziroma odvisno od banke.

Na katerih lokacijah je storitev omogočena?

Storitev BREZ SKRBI je na voljo na vseh lokacijah znotraj Slovenije.

Nasveti in omejitve pri dostavi

Po potrditvi ponudbe boste morali v sistemu označiti, da imate pošiljko pripravljeno za prevzem s strani dostavne službe. Prosimo vas, da pošiljko ustrezno zapakirate, saj bo dostavna služba kmalu po potrditvi prevzela vaš paket.

Paket ustrezno zapakirajte, da ga kupec prejme nepoškodovanega. Močan karton, notranje polnilo in močan lepilni trak omogočajo dobro zaščito. Prava embalaža pomaga pri varovanju vsebine paketa med samodejnim razvrščanjem in prevozom.

Paket je lahko:

 • visok 60 centimetrov,
 • širok 80 centimetrov,
 • dolg 200 centimetrov,
 • težek 30 kilogramov.

Skupna dolžina in obseg paketa ne smeta presegati treh metrov. Izračuna se tako: dvakrat višina + dvakrat širina + enkrat najdaljša stran.

Maksimalen obseg in dolžina

Maksimalen obseg paketa do 2 metra

Embalaža

Notranjost zapolnite tako, da se vsebina ne premika

Pakiranje

Posamezne enote ne smejo biti povezane skupaj

Udarec

Moč udarca je enaka prostemu padu iz 1 metra višine

Teža

Maksimalna teža enega paketa

Določene vrste blaga so iz storitev dostavne službe, s katero sodelujemo, izključene, zato v primeru poškodbe tovrstnih izdelkov za nastalo škodo ne odgovarjamo. Med takšno blago med drugim sodijo: stekleni predmeti in drugi lahko lomljivi materiali, pokvarljivo blago, blago, ki zahteva shranjevanje pri določenih temperaturah, droge, orožje, eksplozivni materiali, posmrtni ostanki, žive živali, blago z visoko vrednostjo, vrednostni papirji in ostali dokumenti in stvari z denarno vrednostjo.

Poleg vsega naštetega pod vrste blaga, ki se na prevoz ne sprejmejo, sodi tudi vse, našteto pod 9. točko splošnih pogojev poslovanja našega poslovnega partnerja GLS Slovenija.