pogled-skozi-kamnito-okno-na-ljubljanske-ulice-nepremicnin-bolha.com

20. 06. 2022

Zakaj se izplača kupiti nepremičnine v Ljubljani

Pa se nakup dejansko izplača in zakaj ravno v Ljubljani? V nadaljevanju vam predstavljamo sedem razlogov, ki vas bodo vsekakor prepričali.

20. 06. 2022

Vse, kar morate vedeti o nepremičninskem trgu v Sloveniji

Naši domovi so se čez noč spremenili v pisarne, učilnice in telovadnice, kar je v marsičem spremenilo pogled na kakovost bivanja. Pa se sprehodimo po nepremičninskem trgu Slovenije in poglejmo kaj se pravzaprav dogaja?

05. 11. 2021

Kako najeti stanovanjski kredit po najboljših pogojih?

Razmišljate o stanovanjskem kreditu? Potem ste na pravem mestu. V nadaljevanju preverite, na kaj vse morate biti pozorni, da se boste zadolžili res varno. 

20. 10. 2021

To so davki, ki jih plačujemo za nepremičnine

Prodajalec nepremičnine mora vložiti napoved za odmero davka na promet nepremičnin v 15 dneh po sklenitvi pogodbe pri finančnem uradu, na območju katerega leži nepremičnina.

21. 06. 2021

ENERGETSKA IZKAZNICA – Izjeme in pravila po novem

Energetske izkaznice se v Sloveniji izdelujejo od leta 2013. Predpisane so bile na podlagi Energetskega zakona, ki je določal obveznosti in izjeme, v katerih predložitev izkaznice ni bila potrebna. Pa poglejmo kaj je energetska izkaznica?

19. 05. 2021

Združenje družb za nepremičninsko posredovanje z izdajo brošure v osveščanje potrošnikov

Predstavljamo vam ključne naloge nepremičninskega posrednika v prometu z nepremičninami, nevarnosti, ki potrošnikom grozijo, če se v te posle podajo brez strokovne asistence.

15. 04. 2021

6 najpogostejših napak pri najemu stanovanjskega posojila

Najeti stanovanjski kredit ne pomeni iti zgolj v banko ali dve, vprašati koliko kredita lahko dobimo in podpisati kreditno pogodbo. Predstavljamo vam 6 najpogostejših napak pri najemu stanovanjskega posojila.