Ali ste vedeli?

29. 02. 2024

Oglejte si: Pustni kostumi – kateri so bili letos najboljši?

Z. Š.
3 min

Pust in pepelnična sreda sta letos mimo, iztekel pa se je tudi nagradni pustni natečaj. Čas, ko se prelevimo v nekaj drugega, nekaj, kar si morda želimo biti, ali pa se samo ustvarjalno poigramo z idejami, ki se nam pletejo po glavi, in jih uskladimo z izvedljivostjo.

Natečaj najboljša pustna maska na bolha.com.

Pustni kostumi in njihovo izdelovanje so marsikomu v veliko veselje. Skupnost bolha.com je tudi tokrat navdušila. Oglejte si top 5 pustnih mask letošnjega leta!

Od princesk in robotkov do junakov in živali. Ulice Slovenije so tudi letos pripravili izvirni kostumi, ki bodo zagotovo izvabili nasmeh na obraz, morda pa boste našli tudi navdih za prihodnje ustvarjanje.

Da bi dodatno popestrili barvit del leta, smo pripravili nagradni natečaj. Zmagovalce smo izbirali glede na izvirnost, izpopolnjenost in celostnost pustne maske.

Kurentija, krokodili ali princeske: Kateri pustni kostumi so nas prepričali?

Družina labodov

Očarala nas je prikupna družinica labodov, v katero se je našemila petčlanska družina. Njihova maska je bila izjemno izpopolnjena, saj so člani družine imeli labodja krila, pokrivalo v obliki labodje glave in celo labodji vrat!

Mama nam je zaupala naslednje:

»Naša družina nadvse uživa v najbolj norčavem času leta. Masko 'Veliko družinico labodov' so ustvarili zlati prsti moje mame, za kar smo jih iz srca hvaležni. Izdelava maske je zahtevala mesec in pol vloženega časa, saj je izdelana po ideji, torej brez krojev, in se je na poti do končnega izdelka potrebovalo precej iznajdljivosti in prilagajanja.«

Številne pripomočke za ustvarjanje najdete v kategoriji, imenovani hobi.

Pustni kostum, imenovan labodja družina.

Vrnitev v preteklost

Še ena družina, ki nas je prepričala s svojim izvirnim kostumom, nas je popeljala v davno minule čase.

»Maska je del skupinske maske, vrnili smo se v leto 1870. Imeli smo grofa in grofico, mi pa smo predstavljali družino, ki je bila po pomembnosti takoj za njimi, in sicer upravnika gradu in spletično ter njune otroke (torej premožnejši sloj iz tistega časa),« so sporočili.

V uglajenih oblekah in z značilnimi, tudi umetelno izpopolnjenimi pokrivali, so navduševali na letošnji pustni povorki.

Tiste, ki nas uspešno vračajo v preteklost, so zagotovo knjige. Prebrskajte našo pestro ponudbo knjig, revij in stripov!

Vrnitev v preteklost z izvirnim pustnim kostumom.

Krokodilčki v očeh

Krokodilčki niso samo v naravi in v očeh, kot poje slovenska zasedba Čuki, temveč tudi na pustni povorki! Krokodilji maski ni manjkal znamenit ogromen gobec te nevarne živali. Tudi hrbtni del z izboklinami je bil fantastično izpopolnjen. Vse pohvale!

Družina pa nam je sporočila še, da je njihovo masko navdihnilo deževje: »Zaradi vse večjih količin padavin je to krokodilja družina.«

Če se tudi vi spopadate z vlago in težavami, povezanimi z deževjem, in potrebujete razvlažilec zraka, pokukajte na bolha.com!

Pustna maska – krokodilja družina.

Naredite prostor znanstvenikom in robotom

Na slovenskih ulicah nismo občudovali le kostumov, kjer je v središču pozornosti preteklost, nekateri so navdih našli tudi v znanosti in tehnologiji. Iščete stroj ali orodje? Pokukajte na naš zelo dobro založen oglasnik!

Izvirno, izpopolnjeno in izjemno prikupno.

Prikupen pustni kostum za vso družino.

Prisrčni levčki

Maske, pri kateri se vsi člani dopolnjujejo, so preprosto najboljše. Družina na fotografiji je v pustno akcijo vključila tudi štirinožnega prijatelja. Oglejte si prisrčno levjo družino.

Tudi hišni ljubljenčki so lahko del kostuma.

Pustne norčije so se zaključile. Morda vas bodo izjemni kostumi navdušili in tako v vas prebudili kreativno iskrico. Za vrste kreativnih pripomočkov, ki jih iščete, pa prebrskajte največji spletni oglasnik v Sloveniji bolha.com!