Ali ste vedeli?

07. 02. 2023

Sedem izvirnih in trajnostnih daril za valentinovo

Petra M. K.
3 minute

Leto je naokrog in valentinovo, praznik ljubezni, ki ga praznujemo 14. februarja in smo ga prevzeli tudi Slovenci, je tik pred vrati. Raj za trgovce, ki svoje prodajalne 'oblečejo' v rdečo barvo in potrošnike na vsakem koraku vabijo, da svoje najdražje obdarujejo z raznoraznimi darili.

Pa ste se kdaj vprašali, ali je ljubezen resnično 'zapakirana' zgolj v najslajšo čokolado, šopek rož in romantično večerjo v dvoje? Ali jo nujno izkazujemo na način, da ljubljeni osebi nekaj kupimo?

Ali ni preživet čas v dvoje pravo darilo, ki ga namenite ljubljeni osebi? Čas, ki nam ga kronično primanjkuje in ga lahko preživite na različne načine.

Predstavljamo sedem izvirnih in trajnostnih daril, ki jih ne morete kupiti v nobeni trgovini.

1. Kuhanje v dvoje

»Ljubezen gre skozi želodec,« je znan slovenski pregovor, ki popolnoma velja. Hrana in ljubezen gresta z roko v roki, kar vedo tudi lastniki restavracij, ki vas že vabijo, da 'rezervirate' mizo za dva in večer preživite ob kozarcu dobrega vina in okusih prvovrstne kulinarične ponudbe.

Par pripravlja skupno kosilo.

Kaj pa kuhanje v dvoje v objemu domače kuhinje? Potrebujete le čas, voljo in buteljko dobrega vina, ki se ujema z najljubšim receptom. Kuhanje v dvoje je lahko zelo sproščujoče in romantično.

2. Domači piškoti s pismom

Domači piškoti z marmelado v obliki srca.

Kdo ne bi bil vesel okusnih domačih piškotov iz babičine knjige receptov, ki ste jih položili v lično škatlo? Izvirno in ročno izdelano darilo lahko popestrite z ljubkim posvetilom, morda pismom, kjer ljubljeni osebi namenite nekaj iskrenih in lepih besed. Zraven lahko opišete zabavni dogodek in dodate skupno fotografijo.

Vsekakor izvirno darilo, s katerim pokažete, da vam je resnično mar in da ste si za nekoga vzeli čas.

3. Klepet med mehurčki

 Par uživa v kopalni kadi, polni mehurčkov.

Vsi, ki imate kad, je ideja večernega klepeta ob mehurčkih fantastična. Če je še niste preizkusili, je morda valentinovo kot nalašč za zmenek v domači kopalnici.

Skuhajte čaj, pripravite prigrizek, morda vino in svečke. Prijeten čas v dvoje izkoristita za pogovor, kaj sta počela čez dan, ali naredita načrt za naslednje potovanje v dvoje.

4. Filmski večer s pokovko

Najljubši film in pokovka sta vedno dobra izbira.

Film v udobju domačega kavča, ki ga popestrite s pokovko, je preprosta in simpatična ideja valentinovega zmenka. Če vam romantični filmi ne dišijo, lahko pokukate na bolha.com, kjer boste našli stare klasike in številne druge.

5. Pojdita na koncert

Zaljubljeni par na koncertu.

Za glasbo velja, da povezuje ljudi in ima blagodejni učinek na telo in duha. Zakaj se ne bi udeležili koncerta priljubljene glasbene skupine in preživeli večer malo drugače? Poleg tega boste z nakupom vstopnice za koncert podprli svet umetnosti in kulture.

Ne pozabite na bolha.com, kjer vas čaka pestra izbira vstopnic, včasih tudi za bistveno nižjo ceno.

6. Zanimiva knjiga

Dobra knjiga je lepo in praktično darilo.

Knjiga bo vedno unikatno, lepo in praktično darilo. Za tiste, ki radi berejo, in tiste, ki malo manj, a kljub temu včasih pokukajo v kakšen priročnik in v roke vzamejo svetovno uspešnico.

Na bolha.com boste našli vse našteto, tudi antikvarne knjige in podobno. Morda je vaš najdražji ljubitelj stripov in mu do popolne zbirke Alana Forda manjkata zgolj edicija ali dve. Nove in stare knjige vsekakor spadajo med čudovita in trajnostna darila.

7. Izlet s piknikom

Par se sprehaja po zasneženi planoti.

Letošnja zima nam je postregla z obilico snega, ki kar kliče po zimskih aktivnostih. Smučanje, sankanje, drsanje ali zgolj romantični sprehod po zasneženih poteh je odlična ideja za kakovostno preživet čas v dvoje. S seboj lahko vzamete pripravljeno kosilo ali malico, ki jo lahko zaužijete na klopci, razgledni točki ali v lovski opazovalnici.

Priljubljeni izleti v zimski pravljici:

• Zelenci
• Velika planina
• Pokljuka
• Ojstrica s pogledom na Blejski otok
• Jezero Jasna

 

Karkoli boste počeli, najprej razmislite o drobnih stvareh in trenutkih, ko vašim dragim 'zaigra' srce. Darilo za valentinovo boste najlažje izbrali tako, da najprej odmislite, kar lahko kupite v trgovinah. Na ta način boste naredili prostor idejam, ki se bodo zagotovo spremenile v nepozabna doživetja. :)