Ali ste vedeli?

01. 03. 2023

8. marec – dan žena – Izvirna darila zanjo

Petra M. K.
4 minute

Če je včasih veljalo, da je nežnejši spol ob 8. marcu prejel cvetje, čokolado ali bombonjero, se danes predstavnicam mlajše generacije zagotovo zdi nenavadno, da bi ta dan od moškega prejele nekaj od naštetega.

A na mednarodni praznik žensk – dan žena, ki ga praznujemo vsako leto, 8. marca vsekakor ne smemo pozabiti. Če osvežimo spomin, ki sega v zgodovino, se je praznovanje začelo kot dan boja za pravice žensk in enakost spolov. To se je sčasoma razvilo v praznovanje dosežkov žensk in splošnega priznavanja njihove vloge v družbi.

S tem ko boste ženi, mami, prijateljici, dekletu ali partnerici namenili majhno pozornost, jo boste na praznik, ki bi ga praviloma morale živeti vsak dan, zagotovo razveselili.

Ste za klasična darila ali bi raje poklonili nekaj izvirnejšega? Razmislite, česa bi bila najbolj vesela!

Tri ženske, vsaka s svojim šopkom tulipanov – dan žena.

Klasična darila zanjo

Šopek rož

Ni ženske, ki ne bi bila vesela cvetja. Lahko je to šopek rož ali lončnica njene najljubše sobne rastline. Na tem mestu se lahko izognete tistim klasičnim in morda podarite bonsaj ali kakšno bolj eksotično vrsto.

Nakit

Ženske so vedno vesele nakita, pa naj bo:

Seveda je nakit stvar osebnega okusa, a če se vaša dama morda navdušuje nad posebnimi kosi vintage nakita, je bolha.com pravi naslov.

Parfum

Lahko ji podarite najljubši parfum. Če je odprta za nove vonjave, ga morda zanjo izberete vi.

Ali ste vedeli, da vas na bolha.com čakajo tudi popolnoma novi parfumi, ki so lahko cenejši kot v trgovini.

Verzi za dan žena

Če je v vas nekaj pesniškega duha, ji lahko namenite čestitko in zapišete nekaj lepih misli. Na spletu boste našli veliko verzov za dan žena, a iskreni, ki jih boste zapisali sami, štejejo največ.

Izvirna darila zanjo

Če se želite izogniti klasičnim darilom ob 8. marcu in podariti nekaj drugačnega, pomislite na njene želje in interese ter na to, kaj bi ji lahko polepšalo dan.

V kategorijo izvirnih daril vsekakor sodijo nenavadna doživetja, ki ji bodo prinesla veliko veselja in zabave. Tukaj je nekaj idej, ki jo bodo zagotovo pozitivno presenetile:

Ustvarjalne delavnice

Prijateljice na kuharski delavnici.

Ustvarjalne delavnice so vedno izvirno darilo, kar pomeni, da ste temeljito razmislili o njenih konjičkih. Darilo je tako lahko tečaj kuhanja, kjer se bo naučila novih kuharskih receptov, tečaj izdelave nakita, oblikovanja iz gline, slikanja in šivanja.

Nenavadna večerja

Večerja na plaži.

Lahko jo presenetite z rezervacijo v restavraciji, kjer kuhajo njeno najljubšo hrano, ali v restavraciji, ki se lahko pohvali s posebnimi izkušnjami, na primer v temi. Če živite na obali, jo morda presenetite z večerjo s pogledom na morje.

Obisk muzeja ali razstave

Ženska v galeriji občuduje umetniška dela.

Če ima rada umetnost, jo odpeljite na ogled razstave, ki bi ji bila zanimiva. Številni muzeji organizirajo tudi vodene oglede ali morda posebne razstave na tematiko praznika, ki so vredne ogleda.

Na bolha.com vas čaka pestra izbira vstopnic za umetniške in kulturne prireditve.

Doživetje malo drugače

Skok s padalom je lahko prava pustolovščina.

Če je najdražja pustolovskega duha, ji lahko podarite doživetje, kot je skok s padalom, rafting po divjih vodah ali soteskanje. Če rada pleza, pa obisk parka s plezalnimi stenami ali kos plezalne opreme.

Pomembno je, da izberete doživetje, ki bo ustrezalo njenim interesom in konjičkom, da bo darilo sprejela z navdušenjem in ne s strahom.

Ne glede na to, ali se boste odločili za šopek rož ali obisk njene najljubše umetniške razstave, je pomembno, da se spomnite in ji z majhno gesto pokažete, da vam je mar. S tem pomagate ohranjati praznik, ki danes v zahodnem svetu velja kot nekaj samoumevnega. A delčkov sveta, kjer so ženske v podrejenem položaju, je žal še vedno preveč.