Ali ste vedeli?

01. 12. 2023

Skrivnost zdravega otroštva …

Ekipa bolha.com
3 min

Oglasno sporočilo

Otroški svet je poln radovednosti, raziskovanja, a tudi rasti, razvoja in postavljanja temeljev za zdravo odraslost. Ključno je, da otrokom omogočimo optimalne pogoje za zdravje, ki so v veliki meri odvisni od prehrane in hranil, ki jih otrok zaužije …

Ključno je, da otrokom omogočimo optimalne pogoje za zdravje.

Mikrobiom – ključ do zdravega otroka

Otrokovo zdravje se začne že ob rojstvu, ko se prvič sreča z zunanjim svetom in z bakterijami, ki bodo od tistega trenutka v njegovem življenju igrale eno najpomembnejših vlog. Obstajajo namreč slabe bakterije, ki bodo kdaj poskrbele za kakšen prehlad, a tudi dobre bakterije, ki igrajo ključno vlogo pri oblikovanju imunskega sistema in splošnem zdravju.

Otroci, ki uživajo pestro in naravno hrano, vključno s fermentiranimi izdelki, ki vsebujejo probiotične mikrokulture, imajo običajno bolj uravnotežen mikrobiom. A skoraj vsi otroci se slej ko prej srečajo z antibiotiki ali virusi, ki lahko ravnovesje v črevesju porušijo in prinesejo nevšečnosti v obliki slabega počutja, trebušnih težav ali pa slabšega imunskega sistema.

Ko otrok ne je kislega zelja …

Naravna rešitev za več probiotičnih bakterij je zagotovo kislo zelje in druga fermentirana hrana, ki pa otrokom pogosto ne diši najbolj.

Ko pa pride do akutnih težav s črevesjem, viroz, zaprtja, drisk in bolezni, pa otrok potrebuje višjo koncentracijo dobrih mikrobioloških kultur v obliki probiotikov za otroke.

Pri izbiri probiotikov je pomembno, da izberemo tiste, ki vsebujejo seve, ki so naravno prisotni v človeškem črevesju, kot so Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium bifidum in Bifidobacterium longum.

Odlična rešitev, ko otroci ne marajo tablet in sirupov, so slastni gumi bonboni, ki vsebujejo koristne mikrobiološke kulture. Paziti pa je treba, da so brez nepotrebnih sladkorjev, umetnih barvil ali arom.

Ko poskrbimo za zdrav mikrobiom otroka pa s tem poskrbimo tudi za njegov imunski sistem, saj bo le zdravo črevo lahko absorbirali vitamine in minerale.

Poskrbeti je treba za imunski sistem.

Brez vitaminov in mineralov pač ne gre …

Otroci potrebujejo več vitaminov in mineralov kot odrasli, saj se še aktivno razvijajo. Pravilna prehrana je ključna, a otroci zdravo hrano pogosto zavračajo, pa če se starši še tako trudimo.

Zagotovo bo čez čas trud poplačan, saj otroci z leti zaužijejo čedalje več živil, težava pa nastopi, ko kakšnega res ne marajo in najpogosteje se zatakne ravno pri zelenjavi, ki je najboljši vir vitaminov in mineralov.

V tem primeru so lahko rešitev multivitamini za otroke in podobno kot pri probiotikih, so tudi ti lahko v obliki bonbona, ki je prijeten in okusen način, da otroku zagotovimo za rast in razvoj pomembna hranila.

Znano dejstvo je namreč, da otrok potrebuje kar 2-krat več hranil kot odrasli, saj raste, se razvija in tudi njegovi možgančki ob intenzivnem učenju in sprejemanju informacij potrebujejo več hranil.

Pri izbiri multivitaminov je pomembno izbrati tiste, ki vsebujejo ključne vitamine, kot so D3 za zdrave kosti in imunski sistem, vitamine B za zdravje možganov, krvi, sluznic in vitamine A, C in E za podporo imunskemu sistemu in celostnemu zdravju.

Varna in učinkovita možnost prihaja iz Malince

Poskrbite za zdravje otrok.

Varen izbor multivitaminov in probiotikov za otroke prihaja iz Malince, kjer so na pobudo staršev razvili linijo Malinca Kids z dvema varnima in preverjenima ter po slovenskih standardih narejenima izdelkoma.

V simpatičnih gumi bonbončkih z okusi, ki jih otroci preprosto obožujejo, so združili sestavine najvišje kakovosti, ki so veganske (brez živalske želatine), brez škodljivih sladkorjev, glutena, laktoze in vsebujejo le naravna barvila in arome.

Izdelka sta certificirana po GMP in ISO 22000 standardih in zagotavljata 100 % sledljivost vseh surovin in varnost uporabe.

Imunobiotiki za otroke so probiotiki, ki vsebujejo vse 3 otrokom prijazne in s študijami podkrepljene probiotične seve bakterij. En bonbonček vsebuje kar 10 milijard živih kultur, ki so …

  • Odlična podpora za zdravo prebavo otroka.
  • Odlična podpora v času jemanje antibiotikov.
  • Z naravnim in slastnim okusom maline.

Multivitamini za otroke pa vsebujejo 10 pomembnih vitaminov (A, B1, B3, B6, B7, B9, B12, C, D, E) in mineral cink …

  • Krepijo imunski sistem in odganjajo viruse.
  • Podpirajo rast mišic, kosti in zob in spodbujajo zdrav razvoj.
  • Z naravnim in slastnim okusom jagode in pomaranče.

Izdelka sta primerna za vse otroke od 3. do 14. leta starosti ali pa že prej, če zna otrok prežvečiti gumi bonbonček. Skupaj predstavljata trden in varen temelj za zdrav vsakdan otrok in lahko pomagata pregnati marsikatero nevšečnost na poti do odraslosti.

Za zdrav vsakdan in trden imunski sistem svojega otroka si lahko Malincine Multivitamine za otroke in Imunobiotike za otroke zagotovite na povezavi TUKAJ.