Ali ste vedeli?

26. 07. 2023

Trije nepogrešljivi nasveti za nanašanje šminke

Z. Š.
3 min

Oglasno sporočilo

Katera med nami ne obožuje dobre šminke? Tudi če se vam je ob odhodu od doma mudilo in vam ni uspelo nanesti prav nobenih ličil, lahko s hitrim potegom nanesete najljubšo šminko in ste kot bi mignil videti urejene.

S šminko na ustnicah ste takoj videti urejene.

Ker se nezadržno bliža mednarodni dan šminke – 29. julij, menimo, da je skrajni čas, da si privoščite tisti odtenek, ki je že tako dolgo na vašem seznamu želja!

Na Notino vas čakajo šminke, črtala in pilingi za ustnice, ki se jim je zares težko upreti! Da bo nakupovanje še slajše, vas tam čaka tudi koda za popust! MAC Cosmetics, Chanel ali YSL? Preverite mamljivo ponudbo še danes!

Sodite med drzne in rade eksperimentirate z barvami? Ali pa ste nekoliko bolj zadržane in imate raje nevpadljive odtenke?

Ne glede na to, kaj vam je bolj pri srcu – zbrani nasveti za nanašanje šminke bodo zagotovo poskrbeli, da se bo izbrano rdečilo na vaših ustnicah obdržalo kar najdlje!

1. Nazaj k osnovam

Začnimo na začetku. Če želite, da so vaše ustnice ves dan videti nahranjene, zdrave in vabljive, je treba zanje ustrezno poskrbeti. Pomembno je, da pijete dovolj vode, saj se dehidracija hitro izrazi v suhih in razpokanih ustnicah. Pomemben korak je tudi piling za ustnice, ki bo preprečil, da bi bile vaše ustnice po nanosu šminke videti kot razpadajoča fasada stare hiše.

2. Ne bojte se korektorja

Počakajte trenutek – kaj pa ima korektor opraviti s šminko? Če želite zagotoviti njeno obstojnost, kar veliko. Še preden nanesete šminko, kot osnovo na ustnice najprej nanesite korektor.

Poskrbel bo za nevtralizacijo rožnatih tonov vaših ustnic, ki vplivajo na končni videz šminke. S tem boste poskrbeli tudi za dobro osnovo, zaradi katere bo vaša šminka na svojem mestu ostala tudi med jedjo ali če bodo vaš dan morda popestrili poljubčki.

3. Brez črtala nikamor

Se vam zdijo črtala za ustnice nekaj, kar bi moralo ostati v 80. letih prejšnjega stoletja? Potem vas moramo razočarati – nikamor ne grejo! Zakaj? Ker poskrbijo za dolgotrajno obstojnost ter preprečujejo bledenje in razmazovanje.

Drzna rdeča šminka je odraz stila.