bolha.com svetuje

29. 09. 2022

Že imate vse za zimo?

Petra M. K.
3 minute

Zima je čas, ko drevesa odvržejo jesensko pisane liste in dnevi postanejo krajši. Je čas, ko nas razveselijo prve snežinke in po ulicah mest zaveje vonj po cimetu in vročem kakavu. Verjetno se vam zdi, da prehitevamo, saj se je koledarska jesen šele dobro začela.
A če dobro pomislite, danes pravih prehodov med letnimi časi skoraj ni več. Na to vas vsako jutro spomni rosa na domačih oknih in hladen zrak, ki je že podoben zimskemu. Čas je, da z zgornjih polic omare pripravite toplejša oblačila.

Za vas smo pripravili nekaj zimskih bombončkov, zaradi katerih so najhladnejši dnevi v letu prijetnejši, za ljubitelje snega pa preprosto pravljični. Poglejmo, kaj potrebujete za zimo.

Roke od blizu držijo veliko čarobno snežinko.

Lesene sanke

Zakrivljene lesene sanke.

Oh, tiste stare lesene sanke, ki v zaprašenem kotu domače podstrehe vsako leto 'nestrpno' čakajo na prve snežinke. Sankanje velja za eno najbolj priljubljenih zimskih aktivnosti, ki ob prvem snegu razveseljuje prav vse starostne skupine. Upajmo, da bo letošnja zima prinesla obilico snega in pocrkljala naše najmlajše.

Za veselo sankanje in čim manj mokrih oblačil pa lahko pokukate na bolha.com, kjer vas čakajo otroški kombinezoni različnih blagovnih znamk, tople rokavice in skibucke.

Zimski čevlji

Topli zimski čevlji so idealni za hojo po snegu.

Včasih se zdi, da je težko najti zimske čevlje, ki so topli, udobni in ob tem še privlačni. Še posebej, če je zima mrzla in mokra. Zimski čevlji so del zimske garderobe, ki vas ne sme pustiti na cedilu. S tem ko boste poskrbeli za topla stopala, vam bo toplo po celotnem telesu. Investicija v kakovostne zimske čevlje je torej zelo pomembna. Naj bodo izdelani iz naravnih materialov, vodotesni, a hkrati še vedno zračni.

Tekaške smuči

Ženska teče na smučeh po sveže zasneženi tekaški progi.

Tek na smučeh velja za eno najbolj zdravih oblik rekreacije. Ta prijetni zimski šport bo poskrbel, da se boste naužili svežega zraka in temeljito razgibali telo. V večini slovenskih krajev boste našli urejene tekaške proge, ki so v primeru zajetne 'zimske odeje' polne nadobudnih tekačev.

Na bolha.com vas čakajo nove in rabljene tekaške smuči in palice ter vsa oprema za tek na smučeh, ki jo potrebujete za izvajanje te prijetne zimske aktivnosti.

Dereze

Obvezna oprema v zasneženih gorah so dereze.

Zgodba o derezah je znana že tisočletja, ko so Kelti, Rimljani in Vikingi za premikanje po trdem in zmrznjenem terenu uporabljali 'naprave', zelo podobne derezam. Dereze so obvezna oprema za zimske vzpone, še posebej, če radi zahajate v visokogorje. Z njimi bo hoja varna in nedrseča.

Ni zime brez zimskih bombončkov!

  • Snežinke ………………………………………………………., ker brez njih ni prave zime.
  • Savnanje …………………………………………, ker v mrzlih zimskih dneh pogreje telo.
  • Vroča čokolada ……………………………………………., ker je preprosto njami! :)
  • Praženi cimetovi mandlji ………………………………, ker pocrkljajo brbončice.
  • Dolgi večeri pred toplim kaminom ……………….., ker so tako romantični.
  • Topla oblačila ……………………………………………….., da nam je prijetno toplo.
  • Crkljanje ……………………………………………………….., ker je tako prijetno.
  • Iskanje sončnih žarkov …………………………, ker ne smemo pozabiti na vitamin D.

Drsalke

Ženska z rdečimi volnenimi rokavicami si zavezuje snežno bele drsalke.

Eden najbolj romantičnih zimskih športov je zagotovo drsanje. Elegantna in brezčasna rekreacija, ki je ob nizkih temperaturah na zamrznjenem jezeru preprosto pravljična. Najbolj priljubljeno je rekreativno drsanje, za katero so primerni vsi tipi drsalk. Ko kupujete drsalke, bodite pozorni, da se dobro prilegajo nogi ter da se v njih počutite stabilno in udobno.

Kamin, drva in peleti

Prijetno domače okolje, tople volnene nogavice in čaj ter v ozadju kamin na drva.

Kamin je kot nalašč primeren za ustvarjanje prijetnega in toplega zimskega ambienta. Si predstavljate, da zunaj sneži, vi pa v najboljši družbi srebate svojo najljubšo pijačo in zasanjano strmite v prasketajoči se plamen ognja? Če imate možnost in opremljate hišo, se vam nakup kamina na drva vsekakor izplača.

Imate kamin in vam manjkajo zgolj še drva? Na bolha.com vas čakajo peleti, drva, kurilno olje … Preglejte aktualne oglase in poskrbite, da vam bo pozimi toplo.

Novoletna jelka

Novoletna jelka okrašena z božičnimi okraski.

Okrašene mestne ulice, stojnice s kuhanim vinom in ponavljajoči se 'venčki' božičnih pesmi so del veselega decembra po večjem delu sveta. Seveda ne sme manjkati novoletna jelka, polna božičnih okraskov in lučk, ki v dom prinese pravo praznično vzdušje.

Za navdušence se praznično okraševanje začne že novembra. Ne pozabite na bolha.com, kjer lahko izbirate med lesenimi in umetnimi novoletnimi jelkami. Za prave je najverjetneje malce prezgodaj. ;)

Na bolha.com smo samo za vas pripravili kategorijo Vse za zimo, kjer boste našli pestro ponudbo zimskih oblačil in obutve, zimske športne opreme in še več. Upajmo, da bo letošnja zima v primerjavi z lansko radodarnejša in nas bo vsaj v visokogorju razveselila z obilico snega. Držimo pesti. :)