bolha.com svetuje

21. 05. 2021

Klima in bazen olajšata vroče poletje

Ekipa bolha.com
4 min

Poletje je več kot samo dopust. Večino časa vseeno preživimo doma, pa naj so to vikendi, popoldnevi po službi ali prosti dnevi, ko se nam preprosto ne ljubi iti kamorkoli drugam. In ravno zato je nujno, da se počutimo odlično tudi v lastnem domu. V poletnem času bodo k temu močno pripomogli delujoča klima ali prenosna klima v stanovanju, montažni bazen na vrtu in tenda, ki bo poskrbela za prijetno senco.

V nadaljevanju preverite, ali ste zares pripravljeni na poletno sezono. Sledite nasvetom portala bolha.com in letošnje poletje uživajte na najvišjem nivoju!

Katera klima je najbolj primerna za vas?

Že pomladi začnite raziskovati, katera klima je najbolj primerna za vaš dom in se izognite nervozi ob visokih temperaturah. Omislite si klimatsko napravo, ki bo stanovanje ohladila po vaši meri.

V kolikor ste pripravljeni na nakup, ki se vam bo splačal še naslednjih deset in več let, vam svetujemo nakup stacionarne klime. Izbirate lahko med pestrim izborom vrhunskih blagovnih znamk in naborom tehnologij, ki se jim skoraj vsako leto pridruži nova, še boljša.

Pravočasno se pripravite na vroče poletje z nakupom klime.

Kako močno klimo izbrati?

Pri izbiri upoštevajte aliželite ohladiti prostor z veliko stekel ali slabo izolacijo. V tem primeru boste potrebovali močnejšo klimatsko napravo. Močnejšo klimo potrebujete tudi, če želite hladiti prostor z veliko zunanjimi stenami, malo pohištva, z velikim številom električnih naprav in navsezadnje tudi ljudmi, ki prav tako oddajajo toplotno energijo.

Pred izbiro poskusite tudi pomisliti, koliko boste v prostoru odpirali okna in koliko prehoden bo ta prostor Uhajanje zraka namreč tudi otežuje delo hlajenje prostora in narekuje močnejšo klimo.  Za lažjo predstavo katera klima bi bila za vas najustreznejša, sledite nenapisanem pravilu:, klimatska naprava z močjo 3,5 kW je primerna za hlajenje približno 35 m2 velikega prostora.

Kako izbrati primerno lokacijo za namestitev?

Za idealno mesto povprašajte izkušenega montažerja ali si pomagajte s spodnjimi nasvet, ki vam lahko zagotovijo nižjo porabo energije, boljše udobje bivanja in nižjo investicijo.

Najprej ohladite najbolj vroč prostor, običajno je to tisti orientiran na jug ali zahod. Nikar klimatske naprave ne montirajte na hodnik, če ta ni izpostavljen direktni zunanji vročini, vsi ostali prostori okrog njega pa. Klima se bo v tem primeru ugasnila takoj, ko ohladi hodnik, ki bo v tem primeru načeloma najhitreje ohlajen prostor. Montažo na hodniku svetujemo le, ko je ta del večje površine in v obliki stopnišča. V tem primeru klimo montirajte na vrh stopnišča, saj boste tako poskrbeli za spuščanje hladnega zraka v spodnjo etažo, preprečili pa dvig toplega zraka v zgornjo etažo.

bolha.com svetuje: Živite v najemniškem stanovanju in lastnik ne želi sofinancirati nakupa klime? Prenosne klime so kot nalašč za takšne situacije, na bolha.com pa lahko rabljeno dobite že za 100 EUR.

Ohladite svoje stanovanje s klimo po ugodni ceni še pred pasjimi temperaturami!

Napihljivi in montažni bazeni za prijetno čofotanje doma

Predstavljajte si prizor. Vrnete se domov po napornem dnevu v službi, postanete za nekaj trenutkov v (s klimo) prijetno ohlajenem prostoru, si zaželite vodno osvežitev, pogledate skozi okno in – tu je – vaš zasebni bazen na terasi. Hitro skočite v kopalke, se ogrnete s kopalnim plaščem, nadenete natikače in čez nekaj trenutkov že stojite pred osvežujočim bazenom. Idealen scenarij, kajne?

Bazen za neomejene uzitke.

Za postavitev bazena ne rabite porabiti celo premoženje. Na portalu bolha.com lahko izbirate med:

napihljivimi bazeni za otroke in odrasle, že od 30 EUR,

montažnimi bazeni od 100 EUR naprej,

masažnimi bazeni že od 400 EUR dalje.  

Čofotajte v lastnem bazenu že danes!

Poskrbite za senco na vrtu s čudovitimi tendami

Uživanje v osvežujočem bazenu je sanjsko, a kaj, ko je tudi sonca v neki točki dovolj. Poskrbite za senco na vašem vrtu s pestro ponudb tend na bolha.com. Vrtna senčila, ki vrhunsko izgledajo in odlično služijo svojemu namenu lahko obogatijo tudi izgled vašega vrta. Sledite trendom in vrt okrasite s senčili zemeljskih barv ali nastopite z drznejšimi barvami.

Sencni vrt z modnim deznikom.

bolha.com svetuje: Izberite senčila z modernim izgledom, kot so senčniki, paviljoni, tende ali zadnje čase nadvse priljubljena jadra.  

Preverite našo ponudbo nove in rabljene vrtne opreme in poskrbite za senco na svojem vrtu!

S senčili si zagotovite senco tudi v vašem domu

Preprečite soncu, da pripeka naravnost v vašo dnevno sobo in ohranite vaš s klimo ohlajen prostor prijeten ter prihranite! Senčila namreč poleg tega, da zagotavljajo senco in varujejo pred pogledi tudi pomagajo pri varčevanju z energijo.

Zaluzije vseh barv, oblik in sirin.
bolha.com svetuje: Če želite svoj dom dodatno zavarovati izberite rolete namesto žaluzij, najraje tiste z vgrajenim elektromotorjem za upravljanje.

Arhitekti najraje izbirajo žaluzije za senčenje večjih površin ali na oknih nestandardnih oblik. Ponudba žaluzij je namreč bogata različnih barv, oblik in širin lamel, ki lahko vsaki fasadi dahnejo pridih modernosti.

Prebrskajte pestro ponudbo rolet in žaluzij!

Letošnje poletje dočakajte pripravljeni. Portal bolha.com je tu, da vam pri tem pomaga.