bolha.com svetuje

09. 09. 2022

Ustvarjamo pohištvo skupaj z otroki

Petra M. K.
2 minuti

Pravijo, da je čas relativen. Lahko bi rekli, da ga v vsakem življenjskem obdobju doživljamo drugače. Otroci so tisti, ki nas spomnijo, kako dragocen je in da nam ga stalno primanjkuje. Ne glede na to, ali smo ravno začeli novo službo, dobili še enega otroka ali pa bi radi v miru spili jutranjo kavico, si ga vedno želimo več.

Dodobra smo že zakorakali v september, ki velja za mesec novih začetkov: otroci so znova sedli za šolske klopi, v službi nas čakajo novi izzivi in poletne brezskrbnosti je počasi konec.

Kakovostno preživljanje časa z otroki je izrednega pomena za njihov razvoj in srečo. Oglejmo si nekaj ustvarjalnih namigov, kako kakovostno preživeti prosti čas in skupaj z njimi izdelati zanimive lesene igrače in pohištvo.

Pohištvo iz palet – polička za pisalno mizo

Iskanje ravnovesja med vsakdanjim življenjem, službo in gospodinjstvom je ob pomanjkanju časa velik izziv. Otroci bodo izjemno veseli, če vam bodo lahko pomagali pri vsakodnevnih opravilih, ter naravnost navdušeni, če boste skupaj ustvarjali. Glede na to, da se je začela šola, lahko skupaj izdelate poličko za pisalno mizo. Preprosto pohištvo iz palet bo popestrilo otroško sobo.

Pobarvaj svoj stari lesen stol

Saj poznate »čas odmora« ali »break time,« čas, ko petnajst minut do pol ure namenite svojim najmlajšim. Čas, ko odložite telefon in ste resnično prisotni. Odlična ideja za skupno ustvarjanje je lahko barvanje starega lesenega stola. Za projekt ne potrebujete orodja, ampak samo čopič in barve za les. Res pa je, da se bodo te lepše prijele, če boste les pred barvanjem očistili in zbrusili.

Lesene igrače – letalo in gugalnica

Skupaj z otroki lahko narišete načrt za izdelavo lesene gugalnice iz starih palet, ki jo obesite kar sredi otroške sobe. Potrebujete samo krajšo leseno desko, ki jo bodo otroci z veseljem zbrusili in pobarvali s svojo najljubšo barvo. Da bo še bolj udobna, ji dodajte mehko okrasno blazino.

Za vse, ki imate radi les, še raje pa ustvarjalne lesene igrače, bo izdelava lesenega letala pravi izziv. Otroci naj vam pomagajo s preprostim vrtanjem, zabijanjem žebljev in lepljenjem kril. Veselje ob končnem izdelku bo neizbežno. :)