Turizem

20. 06. 2023

Diši po festivalih: Obiščite Split in uživajte v izvrstnih ritmih elektronike

Z. Š.
3 min

Poznate tisti občutek svobode – ko vas obdaja glasba, ki jo obožujete, vi pa se ji popolnoma prepustite in preprosto uživate? Če ste se že ob prebranem skorajda izgubili v prijetnih spominih, je glasbeni festival zagotovo vaša 'šalca čaja'.

Zamislite si naslednji prizor: Vročica poletja, ki jo hladite s sladoledom ali ledeno mrzlo pijačo v roki, prijeten vetrič, izvrstna glasba in sproščen občutek, ki vas prevzame ob zasluženem odmiku od kaotičnega vsakdana.

Festival je najboljši odklop za telo in duha.

Edinstvena priložnost za doživetje: Ultra Europe 2023

Sproščene vibracije lahko v začetku julija doživite nedaleč od doma! V Split prihaja elektronika. Obiščite glasbeni festival Ultra Europe 2023 in se prepustite vabljivim ritmom elektronske glasbe!

Letos bodo v Parku Mladeži med drugimi navduševali Hardwell, Steve Aoki, Afrojack, Carl Cox in Boris Brejcha. Ultra karavana pa ne bo ostala zgolj v Splitu, na otoku Braču bo Regatta party, nepozabna dnevna zabava pa na Hvaru. Menda ne boste obmirovali in doma pognali korenine?

Festival prinaša sproščene vibracije, ki jim ni para.

Sladkorčki, ki jih preprosto morate obiskati

Split je znan predvsem po veličastni Dioklecijanovi palači. To je eden najbolje ohranjenih spomenikov romanske arhitekture. Pravijo tudi, da je to 'mesto v mestu', saj so znotraj palače uličice in trgi, najdete pa tudi lokalne trgovine, kavarne in restavracije. Obenem je to bombonček, ki ga bodo z veseljem obiskali oboževalci Igre prestolov. V priljubljeni seriji je bil namreč namenjen kot kulisa za nekdanje mesto sužnjev Meereen.

Pravo splitsko vzdušje boste doživeli, če boste – tako kot domačini – posedeli ob skodelici kave v tako imenovani splitski dnevni sobi. Počakajte trenutek – kje? Splitska Riva je ulica, kjer je promet prepovedan. Prav tako velja kot urbano središče mesta, kjer so vse leto številne kulturne in zabavne prireditve. A pozor – pripravite se na zasoljene cene.

Splitska Riva očara s svojim pestrim dogajanjem.

Če obožujete naravo in tudi v mestih vedno iščete trenutke za pobeg v objem zelenja, vas bo navdušil hrib Marjan ob koncu splitskega polotoka. Tam najdete številne plaže in tudi tekaške poti.

Če si želite edinstvene izkušnje, kjer ne bo horde turistov, priporočamo, da si privoščite ogled sončnega zahoda ob koncu zahodnega dela Rive, kjer pomol sega v pristanišče. Vzemite odejo in steklenico najljubše pijače in uživajte v romantičnem trenutku, odmaknjeni od mestnega vrveža.

Slastni kotički

Eden najboljših delov potovanj je uživanje v hrani. Ker se umaknemo od obveznosti in stresa vsakdana, lahko običajnim stvarem, kot so obroki, posvetimo več pozornosti kot v dnevih, ko hitimo. Tako v njih zares uživamo. Kje boste najbolje jedli?

Med restavracijami, ki jih v Splitu – predvsem na Rivi – najdete nanizane eno za drugo, velja izpostaviti Konobo Hvaranin. Videz vas verjetno ne bi prepričal, a hrana je neverjetno okusna! To je majhna restavracija v družinski lasti, hrana pa je domača, sveža in slastna.

Če obožujete kavo, vam ob obisku lokala, katerega lastniki si z imenom niso preveč belili glave, ne bo žal. Imenuje se kar – Kava2. Ljubitelji dobre kave hvalijo tako opojno črno pijačo kot tamkajšnjo postrežbo.

Za sladke sanje: bolha.com Turizem

Festival ste izbrali, načrt za ogled najprivlačnejših delov Splita imate, seznam restavracij, kjer boste prigriznili prav tako, manjka le še eno – kje boste spali?

Klimatiziran apartma bo odlična izbira za prenočitev med festivalom

Če se pravkar poslavljate od najstniških let, bo morda kampiranje tik ob festivalu dobra izbira. Za druge pa zagotovo ne. Večino noči na festivalih se namreč prebedi oziroma prepleše, dnevi pa so poletno vroči. V šotoru sredi dneva sproščujočega počitka zagotovo ne boste našli.

Zato raje izberite nastanitev, v kateri boste uživali v udobni postelji, opremljena pa bo s klimo, lastno kopalnico in kuhinjo! Prebrskajte bolha.com Turizem! Tudi za ovinkom je zabavno!