Turizem

09. 06. 2023

Strešni kovček, sup in kolo: Vse, kar nujno potrebujete za dopust

Z. Š.
4 min

Čas daljših poletnih dopustov je končno tu. Čeprav smo prvi poletni mesec začeli z dežjem in nelagodno nizkimi temperaturami, je za manj avanturistične to skrajni čas za načrtovanje dopusta! Nanizali smo nekaj nepogrešljivih potrebščin, ki bodo dopustniški prosti čas spremenili v nepozabno dogodivščino. Na seznamu so se znašli tudi pomembni kosi, brez katerih se dopust preprosto ne more začeti. Strešni kovček je zagotovo en od njih. Zakaj? Berite naprej!

Strešni kovček olajša pakiranje in omogoča večje udobje.

Seveda ob načrtovanju dopusta najprej razmišljamo o lokaciji, nastanitvi, pa tudi o prevozu. Nato sledi urejanje zavarovanja in preverjanje, ali so osebni dokumenti sploh še veljavni. Zadnjega koraka nikoli ne izpustimo tisti, ki smo bili tik pred dopustom že kdaj prisiljeni v hektični 'izlet v zadnjem trenutku' na eno od upravnih enot, kjer nove dokumente lahko dobimo v enem dnevu.

Zanimivost: Kot najbolj uporabne stvari, ki jih lahko vzamete na potovanje, veljajo vlažni robčki. Njihova uporaba je, če se malo znajdete, lahko precej raznolika. Z njimi si hitro osvežite roke ali celo podpazduhe, rešijo pa lahko tudi marsikatero zagato v nečistih sanitarnih prostorih. Zelo uporabna so tudi mila in šamponi v trdi obliki ali prahu, saj zavzamejo manj prostora, izognete pa se tako tudi 'težavam' s tekočinami na letalu.

Seveda je treba biti vedno pozoren na naslednje:

  • Preverite, ali so vaši dokumenti veljavni in ali so vaše kartice ustrezne tudi za uporabo v državi, kamor potujete. Poskrbite tudi za dovolj gotovine in preverite bančne stroške ob dvigu na bankomatih. Droben nasvet: Denarja in drugih vrednih predmetov nikoli ne hranite na istem mestu, temveč jih razporedite po prtljagi.
  • Ne pozabite na kartico evropskega zdravstvenega zavarovanja, odveč pa ne bo niti dodatno turistično zavarovanje za tujino.
  • Med najnujnejšimi stvarmi naj bodo v potovalnem kovčku tudi zdravila. Poskrbite za zadostno količino.
  • Izberite primerno obutev, torej takšno, ki vas ne žuli. S seboj vzemite več parov, da se boste lahko preobuli v primeru dežja ali če vas še tako udoben in uhojen čevelj ožuli. Ne pozabite na natikače, ki jih lahko v nastanitvi uporabite tudi namesto copat.
  • Tudi če potujete v tople kraje, si vedno pripravite vsaj ene dolge hlače in pulover. Vreme je nepredvidljivo.
  • Če je vaš glavni navigator in pomočnik pri iskanju najlepših razgledov in najboljše hrane mobilni telefon, nikakor ne pozabite na prenosno baterijo, ki vam bo prišla izjemno prav na destinacijah, kjer vtičnice niso ves čas pri roki.

Misija: Udobje in zabava

V primeru da se na dopust radi odpravite z avtomobilom, ki zagotavlja udobje, saj lahko tako s seboj vzamete stvari, ki bi jih na letalo zelo težko nesli, omogoča pa tudi lagoden dostop do različnih lokacij, ki si jih želite v času dopusta ogledati, hkrati pa lahko sami razporejate svoj čas, saj niste odvisni od voznih redov.

Strešni kovček poskrbi, da imate v avtomobilu več prostora.

Ena najbolj praktičnih potovalnih zamisli je strešni kovček. Tako lahko v avtomobilu uživate v udobju in prostoru, ne pa nagneteni tarnate med ogromnim kupom prtljage. Na spletni strani bolha.com najdete pestro ponudbo tako novih kot rabljenih kovčkov!

Ker s strešnim kovčkom pridobite veliko prostora, lahko spakirate več pripomočkov za zabavne dopustniške aktivnosti. V zadnjih letih je izjemno popularno supanje. Nekateri pravijo, da je to aktivnost, ki te naravnost zasvoji. To je stoječe veslanje na deski, ki je vse priljubljenejše. Če se želite preizkusiti v tem športu, ki ga obožujejo tako otroci kot odrasli, lahko pobrskate po ponudbi, če iščete nov ali rabljen sup. Prebrskajte skoraj 300 oglasov in poiščite pravega zase!

Sup je odličen pripomoček za rekreacijo dopustnikov vseh starosti.

Če ste nekoliko bolj športen tip človeka in se zanimate tudi za surfanje, bo prava izbira odštekan surf. Če je vaša strast kajtanje, si letos privoščite kakovosten kajt.

Za kanček bolj tradicionalne, ki si želite obiskati tudi kakšen samotnejši zalivček in zgolj sproščeno uživati v neokrnjeni naravi, pa gumenjak.

Kolesarjenje je vedno v trendu!

V toplejših mesecih na svoj račun pridejo tudi kolesarji. Ta šport ni le izjemno dobra telesna vadba. Kolo je tudi izjemno učinkovito prevozno sredstvo, saj nam ni treba posebej skrbeti, kje ga bomo parkirali. Da nas na mestu, kjer smo ga pustili, zares počaka, je dobro imeti kakovostno ključavnico.

Če ste strastni kolesar, ste se zelo verjetno že kdaj preizkusili tudi v gorskem kolesarjenju. Če iščete dobro gorsko kolo, prebrskajte skoraj dva tisoč oglasov! Obožujete rolanje? Preverite izbiro novih in rabljenih rolarjev.

Kolesarjenje je dobro za telo, kolo pa učinkovito prevozno sredstvo!

Za nekoliko manj telesno vzdržljive je dobra izbira električno kolo! Zadnja leta je vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo, ki nas hitro pripelje na cilj in je izjemno praktično, ker zavzame izjemno malo prostora, električni skiro. Ker se je ob naraščanju priljubljenosti teh skirojev povečalo tudi število nesreč, v katere so bili vpleteni nespametni in prehitri vozniki, je zelo premišljeno, da je ob vožnji na vaši glavi vedno čelada.

Na spletni strani bolha.com je na voljo pestra ponudba novih in rabljenih čelad. Prebrskate lahko več tisoč oglasov! Po novem lahko kupujete in tudi prodajate kar iz domačega naslonjača. Nova storitev, imenovana BREZ SKRBI, namreč omogoča dostavo in spletno plačilo!

Če se še odločate, kje boste letos preživeli brezskrbne dni, preberite nasvete za sanjski dopust. Ne pozabite – navsezadnje ni tako pomembno, kam greste, najpomembnejši dejavnik je v resnici vedno dobra družba.