Dom

21. 11. 2022

Naj vaš dom zadiši po praznikih

Petra M. K.
3 minute

Oglasno sporočilo

Ste že razmišljali, kako bi v svojem stanovanju 'pričarali' praznično vzdušje? Najprej seveda pomislimo na praznično okrasitev, novoletno jelko in lučke, pri čemer pa radi pozabimo na vonj. Prijeten vonj stanovanju ne nudi zgolj občutka čistoče in svežine, ampak poskrbi tudi za boljše razpoloženje.


Zdaj pa zaprite oči in si zamislite, kako bo za praznike dišalo v vašem domu. Pred vami je nekaj idej, ki bodo pomagale dom spremeniti v dišečo oazo, kjer vam bo vedno znova zaigralo srce.

Dišeče sveče

Domača aromaterapija z dišečimi svečami, palčkami in difuzorjem.

Večina ljudi za odišavljanje doma najraje izbere dišeče sveče, saj lepo dišijo, poleg prijetnega vonja ter kančka romantike pa s svojim sijajem pričarajo pravo praznično vzdušje, ki stanovanje 'ovije' v prijeten občutek domačnosti. Vonj po cimetu, klinčkih in sočni pomaranči boste našli v pestri ponudbi priljubljenih dišečih sveč Yankee Candle, ki jih za božične praznike preprosto morate imeti.

Popolna izbira za praznično darilo, ki mu dodate še dišeči adventni koledar in razveselite prav vsakega člana svoje družine.

Difuzorji

Difuzor in orhideja.

Nekateri namesto dišečih sveč raje izberejo difuzor, ki poleg vlaženja prostorov stanovanja poskrbi tudi za prijetno aromaterapijo z blagodejnim učinkom na počutje in telo. Uporaba eteričnih olj dokazano zmanjša raven stresa, izboljša razpoloženje, spodbuja ustvarjalnost in produktivnost. Ob tem ima številne dobrodejne učinke na dihala, ki so v hladnih zimskih dneh pogosto na udaru.

Parfumi za prostore in dišave za omaro

Aromatično suho cvetje.

Kadar bi radi neprijeten vonj v stanovanju hitro 'odstranili', so odlična rešitev parfumi za prostor, ki so v primerjavi z dišečimi svečami in difuzorji kratkotrajnejši, a še vedno učinkoviti. Kot nalašč primerni za osvežitev kuhinje, ki je v predpripravah na božično večerjo polna različnih vonjav, ki pogosto 'dosežejo' plašče gostov in druge tkanine.

Zakaj bi torej dišalo zgolj stanovanje, če lahko svoj najljubši vonj 'prenesete' tudi med obleke in perilo? Za svežino oblek bo vsekakor poskrbela dišava za omaro, ki jo preprosto namestite med obešalnike in s tem poskrbite za prijeten jutranji vonj, ki vas spremlja ves dan.

Naj spomini letošnjih praznikov ostanejo za vedno! Prepričani smo, da vas bo prav vonj vedno znova spomnil, kako lepo ste se imeli.

Black Friday je pred vrati! Pokukajte med pestro ponudbo daril in si rezervirajte vam najbolj dišečega!

 

Ugodna in vedno zanimiva darila vas čakajo tudi na bolha.com, kjer črni petek praznujemo vsak dan. 😉

Dom

09. 11. 2023

Koristni nasveti za čiščenje pomivalnega stroja

Odkrijte najboljše prakse za vzdrževanje vašega pomivalnega stroja in si zagotovite dolgo življenjsko dobo naprave. Od čiščenja filtrov do pravilne uporabe detergentov, blog pokriva vse ključne nasvete za optimalno delovanje in učinkovitost vašega stroja.
Dom

02. 11. 2023

Kako se znebiti plesni: Čistilo za plesen, rekuperator ali hidroizolacija?

Ste se ravno vselili v stanovanje, pa ste šele nato odkrili, da se v njem skriva plesen? To je neprijetna težava, ki slabo vpliva na zdravje, najbolj pa prizadene dihala. Ste se ravno vselili v stanovanje, pa ste šele nato odkrili, da se v njem skriva plesen? To je neprijeaA ne skrbite, pripravili smo praktične nasvete, s pomočjo katerih se boste znebili trdovratne nadloge! tna težava, ki slabo vpliva na zdravje, najbolj pa prizadene dihala.
Dom

27. 10. 2023

Naj staro pohištvo na novo zaživi: Kaj vse lahko naredite sami?

Prava zakladnica reči, ki potrebujejo le kanček pozornosti, preden vnovič zasijejo, je zagotovo največji spletni oglasnik v Sloveniji! To dokazuje ustvarjalni projekt, v okviru katerega je skupina prijateljev staro pohištvo, kupljeno na bolha.com, preobrazila v moderne kuhinjske omarice!
Dom

06. 10. 2023

Drva, peleti ali kurilno olje: Kaj izbrati, da vam bo zares toplo, zapravili pa boste manj?

Hladnejši dnevi so tu, za številne med nami pa se je že začela kurilna sezona. Kateri način ogrevanja izbrati, da boste zapravili čim manj denarja, ki ga boste lahko namenili drugim, prav tako pomembnim, rečem?