Šport in rekreacija

23. 12. 2021

Top 5 najlepših smučarskih destinacij v Evropi za novoletne in zimske počitnice

Ekipa bolha.com
4 min

Se tudi vi veselite zimskih dejavnosti, kot sta alpsko smučanje in deskanje? Za vas smo izbrskali najboljša smučišča, na katera se lahko odpravite za novoletne ali zimske počitnice. Pripravite svoje smuči na novo sezono, vzemite vso potrebno opremo in se odpravite na pot. Zabava je zagotovljena!

Smučanje Italija

Ali je sploh kaj boljšega kot dobra hrana, sproščeno vzdušje, lepa smučišča in nepozabni razgledi? Italija nedvomno poskrbi za nepozabno smučanje. Država se ponaša s številnimi raznolikimi smučišči – od vsem znanih razkošnih Dolomitov pa do manjših smučišč, ki so tik ob meji in so primerna tudi za enodnevni izlet.

Smučanje v Italiji.

Italija je Slovencem izjemno priljubljena smučarska destinacija.

Livigno

Vsekakor eno izmed najbolj znanih smučišč ima svoj sloves z namenom. Ponaša se s številnimi progami, ki so primerne za različne stopnje izkušenosti. Skupno vas čaka kar 115 km prog, od tega je 30 km modrih, 66 km rdečih in 19 km črnih prog. Najmlajšim je namenjen tudi otroški park in lahko se spustijo po progah za začetnike.

Tudi če vas smučanje sploh ne navdušuje, vas tam čaka še veliko drugih dejavnosti: kolesarjenje po snegu, jahanje, ledeno plezanje in pohodništvo, na koncu dopusta pa se sprostite v bližnjih toplicah.

Vialattea

Ogromno smučarsko središče, ki je tik ob meji s Francijo. Ponuja kar 400 km smučarskih prog, 120 km umetno zasneženih prog, 12 smučarskih šol in 50 km prog za tek na smučeh. Raj za vse ljubitelje snežnih vragolij je sicer od Ljubljane oddaljen dobrih 700 km, a je zagotovo vreden obiska.

Ponujajo veliko širših in položnejših prog, ki so kot nalašč za začetnike, hkrati pa vse ljubitelje izzivov čakajo tudi zahtevnejše strmine.

Smučanje Avstrija

Na severu mejimo še z eno državo, ki je pravi biser za vse, ki obožujete alpsko smučanje. Slovi po precejšnjem številu smučišč, ki so nepozabna. Kljub temu da je veliko prog v neokrnjeni naravi, so te izjemno urejene. Tudi nastanitve so na zelo visoki ravni, hkrati pa se še vedno najde ogromno cenovno ugodnih možnosti.

Brixental

Gre za največjo smučarsko regijo in vrhunsko mednarodno smučišče. Ponuja več kot 250 km prog različnih težavnosti, številne pohodniške poti in velik termalni center.

Znan je tudi tamkajšnji park za deskarje, opremljen s skakalnicami, grbinami, drčami in številnimi drugimi elementi za popoln deskarski užitek.

Ischgl

Še eno zelo znano smučišče, ki ga vsako leto obišče zelo veliko smučarjev iz vsega sveta. Zaradi svoje višine se pozimi lahko pohvalijo z naravnim snegom, če slednjega ni, pa je smučišče opremljeno tudi s snežnimi topovi.

Skupno vas čaka 235 km površin za smučanje; od tega je večina prog rdeča, nekaj je seveda tudi modrih, najbolj drzne pa čaka tudi 45 km črnih prog. Najdaljša proga je dolga kar 11 km, najvišja točka, od koder je možno smučanje, pa je visoka kar 2872 metrov nadmorske višine.

Središče je odlična izbira tudi za vse ljubitelje nočnega življenja; ponuja kar 21 lokalov, 37 restavracij, 8 diskotek in pogosto vas bodo pričakali razni dogodki ter koncerti. Poleg tega si v bližnjih toplicah lahko privoščite masažo, savne ali preprosto zaplavate v bazenih s termalno vodo. Poskrbljeno pa je tudi za najmlajše; čaka vas precej otroških prog in tudi otroški park.

Smučanje v Franciji

Tudi smučanje v Franciji je nepozabno in edinstveno. Smučišča odlikuje visoka lega, široke proge in ogromne površine za smučanje. Čeprav vas čaka nekaj več vožnje, je obisk Francije nedvomno ena boljših izbir za vse, ki obožujete alpsko smučanje.

Smučanje v Franciji.

Francija je nekoliko bolj oddaljena, vendar vseeno odlična za daljše smučarske počitnice.

Val Thorens

Eno najbolj znanih in najbolj obiskanih smučišč na svetu se zaradi visoke lege ponaša s snegom od božiča do začetka maja. Poleg tega pa slovi po moderniziranih smučarskih napravah, kot so vlečnice, gondole, sedežnice … Čaka vas 68 prog skupne dolžine 140 km.

Ponudba je sestavljena iz 20 % prog za začetnike, 50 % prog za smučarje s povprečnim znanjem in 30 % za izkušene smučarje. Prav tako so na voljo FIS slalomska proga, tobogan, snežni park in proga za deskarje. Zabava za vso družino je zagotovljena!

Preden se odpravite na smučanje …

Zdaj, ko veste, kam iti, poskrbite tudi za kakovostno opremo. Za nemoteno smučanje je pomembno, da imate ustrezne, kakovostne in udobne smuči, smučarske čevlje ter nepremočljiva oblačila. Ker je varnost na prvem mestu, ne pozabite tudi na enega izmed ključnih delov opreme: to je smučarska čelada.

Oglejte si Hervisovo ponudbo smučarske opreme, za kakršna koli vprašanja in dileme pa obiščite katero od Hervis poslovalnic in tamkajšnji strokovnjaki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.