Šport in rekreacija

31. 05. 2020

Prvo kolo Roberta Kranjca je bilo rabljeno

Ekipa bolha.com
2 min

Kolesarjenje je že vse od otroštva velika strast Roberta Kranjca, nekdanjega slovenskega smučarskega skakalca in svetovnega prvaka. Na kolesu preživi vsak dan več ur, zelo dobro pa se spominja, kako mu je oče podaril prvo kolo, ki je bilo rabljeno, in ga tudi naučil voziti.

Robert Kranjec s svojim cestnim kolesom.

Najraje kolesari v naravi

Robert Kranjec po zaključku vrhunske športne kariere še vedno aktivno preživlja svoje dneve. Najbolj uživa v naravi, ko kolesari po gorskih poteh ali s »specialko« po cesti. »Na kolesu sem vsak dan najmanj dve uri, le jaz in cesta ali gorske poti, na ta način povsem sprostim misli in lahko grem, kamor želim,« pravi Robert. Včasih se mu pridružijo tudi prijatelji, med seboj ne tekmujejo, le uživajo v kolesarjenju in se družijo na zdrav način. S seboj pogosto vzame svojo družino, hčerka Pika pri tem neznansko uživa.

Oče mu je kupil rabljeno »specialko«

Robert se še danes dobro spominja svojega prvega kolesa, ki ga je dobil kot otrok. Le-to je bilo modro in rabljeno, na njem je preživel nekaj najlepših trenutkov v življenju. »Kolo me je naučil voziti oče. Kupil mi je rabljeno 'specialko' na pet prestav. Super je bila. Najprej sem z nje pobral luči in blatnike, da je bila videti bolj kul. Spustil sem se s hriba navzdol po travi in neznansko užival v spustu.«

Ambasador aktivnega življenja

»Všeč mi je, da se na bolha.com prodajajo rabljene stvari, ki so še zelo uporabne, in nikakor ne sodijo v smeti. Tudi sam sem na bolha.com kupil motoristično čelado, ki je bila odlična, in tudi občasno kaj prodal. Včasih najdeš na bolha.com tudi kaj takšnega, kar se drugje ne da več kupiti. Poleg tega mi je pri projektu Aktivni z bolha.com všeč, da misli tudi na ohranjanje narave, ki je v Sloveniji res lepa. Naj takšna tudi ostane,« je o svojem ambasadorstvu in o izkušnji z bolha.com povedal Robert Kranjec.

Aktivni z bolho

Projekt Aktivni z bolha.com, ki ga bomo s skupnimi močmi peljali na spletni skupnosti bolha.com in družbenih omrežjih, nam bo skupaj z Robertom Kranjcem dal številne iznajdljive in kreativne ideje, kako vse lahko aktivno preživljamo prosti čas, pri tem pa ravnamo tudi okolju prijazno. Bodite z nami!