Šport in rekreacija

09. 07. 2021

Skrita športna strast Roberta Kranjca – potapljanje

Ekipa bolha.com
2 min

Ste vedeli, da je naš nekdanji svetovni prvak v smučarskih poletih in ambasador akcije Aktivni z bolha.com Robert Kranjec, tudi strasten potapljač? Zaupal nam je, kam se najraje odpravi na potapljanje in kaj ga je navdušilo za ta lep šport.

Potapljač v potapljaški opremi plava v globinah morja.

Poleti skorajda ni lepšega občutka, kot se potopiti v prijetno hladno vodo, ko zunaj pritiska vročina. Opazovanje podovodnega sveta prinaša tudi vznemirjivo raziskovanje morskega živeža in odpira povsem nov svet, kar je navdušilo tudi Roberta Kranjca, ki je na Hrvaškem opravil osnovni tečaj potapljanja do 18 metrov, tečaj za potapljača reševalca pa je opravil v Indoneziji.

"Vsak potop je po svoje zanimiv. Zelo rad imam nočne potope, pri katerih sicer ne greš tako globoko, a vidiš povsem druge živali kot pri potapljanju čez dan. Kadar koli grem v vodo, je to svet zase. S pritiskom v ušesih pa k sreči nisem imel nikoli težav," je povedal Robert Kranjec.

Opazovanje podvodnega sveta pa ima rada tudi Robertova hčerka Pika, ki rada snorklja. "S Piko dava gor plavutke in maski in se potapljava na vdih. Plavutke in drugo opremo za vodne športe se mi zdi še posebej smiselno poiskati na bolha.com, saj res ni potrebe po tem, da bi bila tovrstna oprema nova," je povedal Robert Kranjec, ki si s Piko naredi zabavno potapljanje tudi, ko niso na morju. S potapljaško opremo prav rada skočita tudi v bazen!

Robert Kranjec nas sicer v akciji Aktivni z bolha.com spodbuja, da smo čim bolj aktivni, pri tem pa mislimo tudi na okolje in izbiramo že uporabljeno športno opremo. Na bolha.com lahko kupujete brez slabe vesti, saj z nakupom ne ustvarite novega odpadka. Izbirate lahko med več kot 34.500 kosi še odlično ohranjene športne opreme in tudi na cenejši način poskrbite za dovolj gibanja, ki pripomore k ohranjanju zdravja in tudi dobre samopodobe. Priporočljivo se je gibati vsaj 60 minut dnevno.

Vsem, ki bi se želeli naučiti potapljanja, pa Robert Kranjec svetuje, naj se tega lotijo brez strahu in se čim bolj prepustijo užitku. Robert, ki ga je pri štirih letih naučil plavati njegov stric, ima rad tudi druge vodne športe. "Poskusil sem smučati in bordati na vodi, kar mi je bilo zelo všeč. Je pa naporno, dokler ne osvojiš tehnike," je še povedal.

Robert Kranjec se bo to poletje z družino sproščal v Španiji, kjer bo izkoristil čas tudi za kolo in se naučil kajtati. Želi pa si, da bi mu z družino kdaj uspelo tudi kampirati, česar doslej še niso naredili, in opremo za kampiranje bo, še pravi, zagotovo poiskal na bolha.com.