Šport in rekreacija

19. 08. 2022

Top 10 stvari, ki popestrijo poletne počitnice

Petra M. K.
4 minute

Oh, poletje. Čas, ko odvržemo breme težkih oblačil ter postanemo bolj sproščeni in nasmejani. Čas, ko zadiši po sončni kremi in borovcih, misli pa umirijo šumenje morja, žuborenje reke, dobra knjiga in sočna lubenica. Poletje prinese veliko lepih stvari, zaradi katerih smo dobre volje ter z navdušenjem pozdravljamo toplo vreme, piknike in dolge sončne zahode.

Če se odpravljate na poletne počitnice, smo za vas izbrali top 10 stvari, ki popestrijo poletne počitnice in jih morate vzeti s sabo.

Moški v obleki iz neoprena in rešilnem jopiču supa na umirjenem morju med skalami.

1. Sup

Supanje (stoječe veslanje na vodi) postaja ena najbolj priljubljenih vodnih aktivnosti, ki jo lahko izvajate vse dni v letu. Gre za sproščujočo rekreacijo na vodi, ki ne pozna starostnih omejitev. Kratke razdalje boste brez težav premagali, za daljše izlete pa potrebujete malce več telesne pripravljenosti. Najbolj priročne so napihljive sup deske, ki jih preprosto spakirate med preostalo prtljago v avtomobilu in ne zavzamejo veliko prostora.

Rolerje lahko odnesete tudi na morje in se rekreirate ob prijetnih sončnih zahodih.

2. Rolerji

Že davno tega so rolerji obnoreli svet in še vedno veljajo za odličen način rekreacije, ki jo z lahkoto izvajate na domačem dvorišču ali na počitnicah. Najbolje vam bodo služili, če počitnice preživljate v kampu ali apartmajskem naselju, kjer je veliko asfaltnih poti. V gorskem svetu boste morda težje našli nerazgiban in raven teren, ki je poleg tega še asfaltiran,v nižjih legah in blizu večjih turističnih središč pa bo zagotovo lažje.

3. Kolo

Rekreativni kolesarji bodo na počitnice zagotovo vzeli tudi kolo, saj kolesarjenje navsezadnje velja za odlično obliko spoznavanja novih krajev ter omogoča lažje in hitrejše premikanje po kampu in apartmajskem naselju. Jutranja vožnja s kolesom z obiskom lokalne tržnice in pitjem kavice v mestu je nekaj, kar si na dopustu morate privoščiti.
Možnosti izposoje koles danes najdete v vseh turističnih krajih, a bo lažje, če s seboj vzamete svojega. Najbolj priročna rešitev je nosilec za kolo, ki ga preprosto namestimo na zadnji del avtomobila.

Pogled na nasmejane otroke, ki uživajo na napihljivem čolnu in blazini v turkiznem morju.

4. Napihljiv čoln

Podobno kot sup vam bo napihljiv čoln popestril počitnice, sploh če jih preživljate ob vodi. Najbolj navdušeni bodo zagotovo najmlajši, saj se s čolnom lahko zapeljejo nekoliko dalje od obale in se po dolgih urah, preživetih v vodi, na njem tudi spočijejo. In ko končno omagajo, si ga za kratek čas lahko izposodite vi ter v njem na samem preberete krajši odlomek svoje najljubše knjige.

Ženska leži na napihljivi blazini in uživa v vročem poletju v napihljivem bazenu.

5. Napihljiv bazen

Če ne živite v hiši ter nimate možnosti in finančnih sredstev za postavitev zidanega bazena, je napihljiv bazen odlična rešitev. Na trgu boste našli napihljive bazene različnih dimenzij in cenovnih razredov, ki so zelo priročni, saj jih preprosto napihnete in ob koncu poletne sezone pospravite. V vmesnem času pa seveda skrbite za čistočo vode in higieno.
Za vse dopustnike z majhnimi otroki bo manjši napihljiv bazen, ki ga preprosto namestite pred prikolico, šotor ali na teraso apartmaja, požel pravo navdušenje.

Poletni set: oranžne kopalke, ananas, natikači, slamnik in sončna očala.

6. Kopalke

Del obvezne poletne opreme so zagotovo kopalke, kos oblačila, ki ga na počitnicah včasih nosite pogosteje kot spodje perilo. V njih plavate, se potapljate, supate in izvajate druge vodne aktivnosti.

7. Ležalnik

Ležalnik, dobra knjiga in vaša najljubša poletna pijača. Namestite ga lahko na domačem balkonu ali na vrtu, če živite v hiši. Če se odpravljate na počitnice, ni ravno najmanjši in najbolj priročen del prtljage, sploh če potujete z manjšim družinskim avtomobilom. Vsi tisti, ki si zaželite svojih pet minut na ležalniku, a nimate svojega, pa ga na večjih turističnih plažah lahko preprosto najamete.

Ženska v rešilnem jopiču sedi v kajaku in vesla po jezeru ter zre v sončni zahod.

8. Kajak

Kajak je priljubljeno plovilo za šport, rekreacijo ali zgolj zabavo. Zelo priljubljeni so potovalni kajaki, ki so namenjeni predvsem veslanju po morju, jezerih in mirnih delih rek. So daljši, hitrejši in stabilnejši, poleg tega pa jih lahko obvladujete brez posebnega znanja. Jutra na morju so tiha in mirna, vodna gladina ravna kot ogledalo, veslanje v tišini pa nekaj, kar si preprosto morate privoščiti.

9. Fotoaparat

Kdo danes sploh še potrebuje fotoaparat? V digitalni dobi, ko se včasih zdi, da naša življenja narekujejo vplivneži, in ko s prenosnim telefonom »zabeležimo« vsak korak, se zdi, da smo pozabili na stari dobri fotoaparat. Z njim posnamemo tisti premišljeni trenutek, ki ga ujamemo v objektiv in ostane za vedno zapisan na fotografiji.

Družina uživa v sončnem zahodu ob jezeru, kjer so postavili šotor.

10. Kamping oprema

Kampiranje je še vedno ena najbolj priljubljenih oblik preživljanja poletnih počitnic. Nekateri prisegajo na kampiranje ob morju, vse več ljudi pa se odloča za oddih na svežem zraku in izberejo kampiranje v objemu gora, ob jezeru ali reki. Za udobno življenje v naravi pa potrebujete kamping opremo: stole, kuhinjo za kampiranje, šotor, podloge za spanje in še kaj.

Naj bo vaše poletje polno zanimivih športnih aktivnosti in čarobnih trenutkov, ki jih boste preživeli s svojimi najdražjimi. Na bolha.com vas čaka več kot 40.000 aktualnih oglasov za športno opremo, športna oblačila, športne rekvizite in pripomočke. Zagotovo boste našli kaj primernega zase!