15. 04. 2021

6 najpogostejših napak pri najemu stanovanjskega posojila

Najeti stanovanjski kredit ne pomeni iti zgolj v banko ali dve, vprašati koliko kredita lahko dobimo in podpisati kreditno pogodbo. Predstavljamo vam 6 najpogostejših napak pri najemu stanovanjskega posojila.

15. 02. 2021

Pri nakupu bodite pozorni tudi na funkcionalna zemljišča in skupne prostore

Tudi nemotena uporaba zemljišča za dostop do večstanovanjske stavbe, parkiranje ali garažiranje so pri nakupu ali najemu nepremičnine čedalje pomembnejši pogoj za dokončno odločitev.

29. 12. 2020

Nakup ali prodaja nepremičnine na daljavo

V kolikor potrebujete informacije glede prodaje in nakup ali strokovno posvetovanje z nepremičninskimi posredniki, so ti za vas dosegljivi preko različnih komunikacijskih kanalov.

03. 12. 2020

Certifikat Zaupanja vredna nepremičninska družba in njegov vpliv na kakovost nepremičninskega posredovanja

Na Združenju družb za nepremičninsko posredovanje smo v letu 2019 z željo po dvigu kakovosti nepremičninskega posredovanja uvedli certifikat Zaupanja vredna nepremičninska družba.

24. 11. 2020

Kaj je potrebno urediti pred prodajo neskladne ali črne gradnje?

Novi Gradbeni zakon, ki je začel veljati 1.6.2018, je prinesel cel kup novosti, hkrati pa zagotovil, da prodaja nepremičnin, predvsem tistih neskladnih in »črnih«, ni več tako preprosta.

09. 11. 2020

Vsi davki v prometu z nepremičninami

V prometu z nepremičninami ima svojo besedo vedno tudi finančna uprava, ki odmeri ustrezen davek ali pa izda potrdilo, da promet ni predmet odmere davka.

02. 11. 2020

Katere nevarnosti prežijo na potrošnika v prometu z nepremičninami?

Posameznik se lahko v nakup oziroma prodajo nepremičnine sicer poda povsem samostojno, vendar se mora v tem primeru zavedati nevarnosti, ki nanj v labirintu predvidenih postopkov prežijo.